Sport

2015.06.01. 16:31

DVTK vs. MTK - Vitelki sikerrel "búcsúzott"

Miskolc - Az évad zárómeccsén a piros-fehérek vasárnap délután zsinórban ötödik meccsükön maradtak veretlenek.

Miskolc - Az évad zárómeccsén a piros-fehérek vasárnap délután zsinórban ötödik meccsükön maradtak veretlenek.A labdarúgó NB I 2014/15-ös idényének zárófordulójában, az utolsó meccs­napon, vasárnap délután a DVTK az MTK Budapest gárdáját fogadta a Diósgyőri stadionban. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy a születendő eredménytől függetlenül egyik csapat sem változtathat a fordulót megelőző pozícióján, vagyis, hogy az MTK bronzérmes lesz, a Diósgyőr pedig hetedik helyen zár (két hellyel rosszabbul végezve, mint egy éve). De nemcsak ez, hanem az is biztos volt – már hetek óta –, hogy a diósgyőriek megbízott vezetőedzője, Vitelki Zoltán búcsúzik a kispadtól, az ötmeccses kaland után (licenc hiányában, és mert hétfőtől jön a kinevezett, szerződtetett Bekő Balázs vezetőedzőnek). Hogy a túloldalon Garami József is búcsúzik-e, azt egyelőre nem lehet tudni, de azt igen, hogy az idős szakember, ahogy korábban, így most is bátran nyúlt a fiatalokhoz, már csak azért is, mert nem tehetett mást, hiszen több meghatározó játékosa (például: Torghelle, Vukmir) hiányzott különböző okok miatt. De nemcsak a fiatalokhoz, hanem a középpályásokhoz is nyúlnia kellett, mivel az MTK-nál elfogytak a védők, így négy kényszerközéppályás alkotta a kék-fehérek hátsó alakzatát. A hazai csapatnak a mostani védelmére pár hónapja még a legtöbb piros-fehér drukker csak legyintett volna egyet, de mára a két „milános” fiúval, a középre „beszokott” Németh Milánnal, és a baloldalon, az utánpótlásból berobbant Nemes Milánnal már egész jónak tűnt.

Jónak tűnt

És a kezdés is jónak tűnt a DVTK részéről. A hazaiak azon voltak, hogy minél többször veszélyes helyzeteket alakítsanak ki az MTK kapuja előtt, és ennek során rész­sikereket értek el. Ziccereik ugyan nem voltak, de folyamatosan nyomtak, és nem érdemtelenül szerezték meg a vezetést, hiszen például a góllal végző akció során Hegedűs L. bravúrral védett, egy fejest egy védő hárított, de a rendezetlen védelem ellen a NemesBacsa duó megtalálta a rést. Ez a fiatal védőnek már a második gólpassza volt, Nemes ezúttal is bátran, határozottan játszott, és ha nem is hiba nélkül, de beadásával többször is gondot okozott az MTK-nak. A vezető találat után a fővárosi gárda nagyobb aktivitást fejtett ki a diósgyőri kapu irányába, és voltak is lehetőségeik, de ziccerekre tőlük sem tellett, ami pedig akadt, azt vagy elmérték, vagy a hazai védelem jól avatkozott közbe. A találkozó színvonalával nem volt gond, de a rontott átadások miatt a folyamatosság hiányzott a csapatjátékokból.

A DVTK-nak kedvezett

A második játékrészben sem fordult ki a sarkából a világ, a sportszerű mérkőzésen (egy sárga lapot sem kellett kiosztania a játékvezetőnek) kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, és mindkét csapat produkciójában az is benne volt, hogy gólt szerezhet. Mivel az MTK volt hátrányban, ők törekedtek erre jobban, de Takács T. becserélése új lendületet hozott a hazaiak támadójátékába. Az idő mú­lása a DVTK-nak kedvezett, és a fővárosiak nem tudtak túlsúlyba kerülni, olyan nyomást nem tudtak kifejteni, amivel összezavarhatták volna a stabil hazai védelmet. Így aztán hazai győzelemmel ért véget az összecsapás, a Vitelki Zoltán irányította DVTK ötödik meccsén is veretlen maradt, és negyedszer is három pont megszerzésének örülhettek. A szurkolókhoz hasonlóan, akik a 86. percben a megbízott vezetőedző nevét skandálták. Ezekkel a pozitív impulzusokkal búcsúzott el a Vitya vezette stáb a kispadtól, de nem Diósgyőrtől, mert folytatják az utánpótlásban. De biztosak lehetünk benne, hogy csak időlegesen, mert ha lesz NB I-es licence az ősz hajú szakembernek, szinte biztosan látjuk majd még a DVTK kispadján, és akkor a titulusa előtt már biztosan nem lesz ott a megbízott.


Team munka volt

Picit furcsa volt a hosszú asztal, a sok szék a meccs utáni sajtótájékoztatón, de aztán csak fény derült az okára. Amikor Vitelki Zoltánnak kellett volna következnie, egy csapat jelent meg, az edzői stáb minden tagját odakérette a búcsúzó megbízott vezetőedző. Ott volt Egri Attila, erőnléti edző; Kriston István, másodedző; Lippai József, kapusedző; Kiser László, másodedző; Veréb György, kapusedző és Bene Ferenc, utánpótlás szakmai igazgató.– Szerettem volna, ha nem csak rólam szólna ami történt, egyes szám első személyben beszéltem sokszor, de ezek nélkül az emberek nélkül nem sikerült volna – mondta Vitelki Zoltán, majd így folytatta: – Bene Ferenc volt az, aki feltérképezte a csapatokat, Veréb Gyuri bácsi és Lippai József a kapusakat készítette fel, Kiser Laci és Kriston Pilu barátaim, kollégáim, akikkel régóta dolgozunk együtt edzőként tevékenykedtek, Egri Attila, a fizikális felkészítésért volt felelős, de ide mögém beállhatnának a játékosok, és a szurkolók, mert ez egy team munka volt. Köszönet azoknak, akik itt vannak, a játékosoknak is megköszöntem, a szurkolóknak is köszönjük, mert ahogy egyre magabiztosabban tudott játszani a csapat, egy többen jöttek ki a meccsekre.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 1-0 (1-0)

Diósgyőr, 3749 néző. V.: Oláh G. (Viszokai, Horváth R.).

Diósgyőri VTK: Antal (6) – Okuka (6), Alves (6), Németh M. (6), Nemes (6) – Ho-Jung (6), Koman (6) – Bacsa (6), Bognár (6), Gosztonyi (5) – Grumic (6). Megbízott vezetőedző: Vitelki Zoltán.

MTK Budapest: Hegedűs L. (6) – Bese (6), Vass Á. (6), Vadnai (6), Hajdú (6) – Thiam (5) – Gera (5), Vogyicska (5), Kanta J. (6), Cseke (5) – Horváth Zs. (6). Vezetőedző: Garami József.

Csere: Cseke helyett Schrammel (5) a 46., Gosztonyi helyett Takács T. (6) a 65., Ho-Jung helyett Egerszegi (-) a 74., Grumic helyett Boros (-) a 77., Gera helyett Szatmári (-) a 78., Vogyicska helyett Halmai (-) a 85. percben.

Gólszerző: Bacsa (1-0) a 18. percben.

Vitelki Zoltán: – A meccs előtt azt mondtam, hogy rosszkor jön a szabadság, mert lendületben van a csapat, de a mai mérkőzésen lehetett látni, hogy a játékosok fáradtak, és jól jön a pihenő. A mérkőzésen azt kaptuk, amire számítottunk, masszív MTK-val találtuk magunkat szemben. Jókor jött a gól, és bár elég sok hibával játszottunk, de egy játékosra sem tudom azt mondani, hogy szívét, lelkét ne tette volna ki. Azt kértem, hogy próbáljuk a közönséget szórakoztatni, a meccs egyes periódusaiban a játékosok ezt meg is tették, remélem, hogy aki kilátogatott, az jól is érezte magát.

Garami József: – Az első húsz percben megnyomott minket a Diósgyőr, utána kiegyenlítődött a játék, voltak pozitív dolgaink. Ezek megmaradtak a második félidőre, de veszélyesebb volt a DVTK. A mi támadóink nem tudták úgy befejezni az akciókat, ahogy kellett volna, ezért nem sikerült gólt szerezni. A fiatalok teljesítményével meg vagyok elégedve, a legfiatalabb, Vogyicska nagyon jól játszott, igaz nem bírta végig, ezért cseréltem le. De a többiek is ügyesek voltak, akik most bemutatkoztak, úgy gondolom, hogy egy idő után hasznos tagjai lesznek a csapatnak.


A gól története

18. perc: Meleg pillanatok adódtak a vendégek kapuja előtt, előbb jobbról Okuka lövését, majd balról Gosztonyi fejesét még nagy nehezen hárították, ám a labda középről Bognártól Nemes elé került, aki balról ezúttal is jól adott be, és az érkező Bacsának nem volt nehéz dolga 3 méterről a hálóba továbbítania a játékszert, 1-0.



A Dunaújvárostól 1 pont levonva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!