Sport

2015.06.17. 19:14

A csapatnyitányra várni kell

Debrecenben ezen a hétvégén nem rendezik meg a honi csapatbajnokság 1. fordulóját.

Debrecenben ezen a hétvégén nem rendezik meg a honi csapatbajnokság 1. fordulóját.

Múlt héten szombaton megkezdődött a honi salakmotoros idény, az egyéni országos bajnokság 1. fordulójával. A Nagyhalászban megrendezett viadalon a miskolci Track Racing színeiben versenyző Magosi Norbert diadalmaskodott, aki a 13 fős mezőnyben – mivel a bajnokság nyílt – 5 külföldit és 7 magyar motorost utasított maga mögé.

Kellene

Az év elején kiadott hazai versenynaptár szerint ezen a hétvégén egy újabb bajnoki futamnak kellene következnie, de a június 20-ra, Debrecenbe kiírt csapatbajnokság 1. fordulóját ebben az időpontban biztosan nem rendezik meg sem itt, sem máshol.

Debrecenben pünkösd hétvégéjén junior páros Európa-bajnoki futamot rendeztek, de az időjárás miatt a versenyt nem tudták befejezni, és új időpontot kellett nézni erre – mondta Jacsó Tibor, a Magyar Motorsport Szövetség salakmotor szakágvezetője. – Akkor, ott a helyszínen két dátum vetődött fel, illetve került megadásra a nemzetközi szövetség képviselői részére, június 20-a és augusztus 1-je. Idővel aztán kiderült, hogy ez utóbbi mellett tette le a voksát a nemzetközi szövetség, vagyis a junior páros Eb-t augusztus elején pótolják be Debrecenben, így elvileg elhárult az akadály az elől, hogy ez a verseny bezavarjon a csapatbajnokságba. De jött helyette valami más…

Három forduló, vagy két gyulai

A debreceni pálya használói, kezelői a hírek szerint nem mernek bevállalni egy újabb versenyt, azon felül, amit év elején leadtak a helyi önkormányzatnak, ugyanis a környéken lakók az első ottani viadal után aláírásgyűjtésbe kezdtek, a verseny során keletkezett hanghatások elleni tiltakozást szignózva.

– Részleteibe menően nem ismerem a debreceni helyzetet, azt tudom, hogy az elmúlt években sok pénzt költöttek arra a pálya kezelői, hogy az előírásoknak megfelelő létesítményt alakítsanak ki, zajvédő fallal és minden egyébbel – mondta Jacsó Tibor. – És persze értem, hogy kínosan ügyelni akarnak arra, hogy amit felépítettek, azt nehogy valaki lerombolja, és ezzel összefüggésben nem akarnak emelni az év elején eltervezett versenyszámukon, de ez egyben azt is jelenti, hogy a csapatbajnokság 1. fordulójára is nemet mondanak. Vagyis ezen a hétvégén nem tudjuk elkezdeni a sorozatot, és csak remélni tudjuk, hogy sikerül másik helyszínt találni, egy új időponttal. Ez a csapatbajnokság alapból úgy lett kitalálva, hogy minden klubnak, aki részt vesz benne, lesz egy saját pályája, ahol megrendez egy pénzdíjas versenyt, kivéve a miskolci klubot, mert pálya hiányában a Magosi Norbi nevével fémjelzett alakulat Nagyhalászban lehet majd „otthon”. Viszont a debreceni verseny kiesésével két lehetőséggel számolhatunk: az egyik, hogy nemcsak Nagyhalászban, hanem Gyulán is két forduló lesz, vagy pedig két nagyhalászi és egy gyulai viadal után hirdetünk majd csapatbajnokot, három fordulót követően.

Mindez azt jelenti, hogy a salakmotoros csapatbajnokság valószínűleg július 11-én Nagyhalászban, a 2. fordulóval kezdődik.

ÉM-BCS


Salakmotor: egyéni ob

Egyéni ob, 1.forduló, Nagyhalász

  • Magosi Norbert 9 (3,3,1,2) + 1. hely a döntőben
  • Tabaka József 11 (3,2,3,3) + 2. hely a döntőben
  • Fekete Sándor 11 (3,3,3,2) + 3. hely a döntőben
  • Andriej Kobrin 6 (2,d,3,1) + 4. hely a döntőben
  • Benkő Roland 9 (2,3,2,2)
  • Stanislav Melnichuk 8 (1,2,2,3)
  • Grzegorz Bassara 5 (1,1,d,3)
  • Milen Manev 5 (1,2,1,1)
  • Kovács Roland 3 (2,1,d,0)
  • Tihanyi Sándor 3 (T,0,2,1)
  • Tabaka Róbert 2 (0,1,1,0)
  • Bárány Márk 0 (0,0,0)
  • Dawid Matura 0 (d,0,-,-)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!