Sport

2015.05.30. 13:26

Marad a DVTK-ban a 36-szoros válogatott

Miskolc - A válogatott középpályás bejelentette, hogy nem tervezi távozását Diósgyőrből.

Miskolc - A válogatott középpályás bejelentette, hogy nem tervezi távozását Diósgyőrből.Amint arról elsőként pénteken beszámoltunk: a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának középpályása, a 36-szoros magyar válogatott Koman Vladimir a klub sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a felkészülést Diósgyőrben kezdi, és úgy tervezi, hogy a július közepén induló bajnoki idényt is. A marad-e a DVTK-ban konkrét kérdésre azt felelte: „nem tervezek mást”. Csupán arra kért „engedélyt” a sajtótájékoztató résztvevőitől, hogy a több hete nem látott feleségével lehessen, de azt ígérte, hogy pihenés után jön vissza. A 26 éves játékossal a mostani szezon előtt szerződött a DVTK – az Észak-Magyarország információ szerint – fél évre, és ez a megállapodás tartalmazott hosszabbítási opciót, így ez léphet életbe.

Mentális probléma sem volt

Koman Vladimir az említett sajtótájékoztatón szót ejtett csapatának az előző heti és a mostani meccséről is:

– Nagyon nagy öröm számomra presztízsmeccset nyerni, sokszor volt ilyenben már részem, de ez jó érzés. Annak külön örülök, hogy vissza tudtuk hozni a mérkőzést, ezt eddig kevésszer látták tőlünk, a vesztett állásból fordítást, mert a helyzetkihasználással mindig probléma volt, attól függetlenül, hogy jól játszott a csapat. Most mentális probléma sem volt, felszabadultak voltunk. És nemcsak nekünk volt fontos ez a győzelem, hanem az itt élők számára is, mert a mérkőzés előtti napokban mindig azt kérdezgették tőlem, hogy mi lesz a Nyíregyháza ellen, és mintha csak ez foglalkoztatta volna a szurkolókat. Most egy másik csapat, az MTK következik, és jó mérkőzésre számítok. Tudjuk, ha az utolsó hazai bajnokit meg tudjuk nyerni, azzal nagy örömet szerzünk a drukkereknek. Utána jön a szünet, ami nagyon kijár, és bár kár, hogy éppen most hagyjuk abba, de ez van. Most még készülünk az utolsó meccsre, amit szeretnék megnyerni. Németh Milán csapatársam a múltkor azt mondta, hogy vért iszunk, én ilyet nem mondok, de odatesszük magunkat a győzelemért.


[poll id="936"]


Sok minden hátráltatta

Az azzal kapcsolatos kérdésre, hogy mennyire elégedett a legutóbbi mérkőzés kapcsán a saját teljesítményével, erre a válogatott középpályás így felelt:

– Örülök, hogy nyertünk, de ettől többet tudok. Tisztában vagyok azzal, hogy mire vagyok képes, de sok minden hátráltatott az elmúlt időszakban. Sérülés miatt nem játszottam, izomfájdalom miatt eddig még nem hagytam ki meccset, most igen. Ilyen is van, ezt kell elfogadni, bizakodni kell abban, hogy a jövő szezonban meg tudom mutatni, hogy miért jöttem ide, miért voltam válogatott. Megvannak a céljaim, kicsit csalódott voltam a meccs után, mert nem úgy jött össze minden, ahogy akartuk, de persze a győzelem miatt nem szomorkodom.

ÉM-BCS


Koman-statisztika

  • Április 4.: Diósgyőri VTK – Paksi FC 1-2, 90 perc
  • Április 19.: Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-2, 90 perc

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!