Sport

2015.04.04. 12:13

Quadok és autók a salakon

Miskolc - A népkerti salakmotor stadion is felébred téli álmából, Húsvét vasárnap ugyanis a K.Z. Invest Kupasorozat második állomásának a borsodi megyeszékhely ad otthont.

Miskolc - A népkerti salakmotor stadion is felébred téli álmából, Húsvét vasárnap ugyanis a K.Z. Invest Kupasorozat második állomásának a borsodi megyeszékhely ad otthont. A lebonyolítás a hagyományos prológ mintát, az indulók létszámát a rendezők ötven autóban maximálták. Abban bíznak, hogy a tehetséges, fiatal pilóták mellett, a hazai rally élmezőnyéből is találkozhatnak néhány versenyzővel. Az MNASZ által is regisztrált, engedélyezett esemény vasárnap délután fél kettőkor kezdődik, de előtte a quadok „melegítik be” a salakovált.

A Quad-track magyar bajnokság idei nyitó viadala is erre a napra esik. A Népkertbe kilátogató érdeklődők tehát egész napos szórakozást kaphatnak a technikai sportok képviselőitől. Ráadásul a hírek szerint a lengyel motorosok is megérkeznek Miskolcra, akik ezúttal az egyéni küzdelmekbe csatlakoznak bele.

- Remek mezőnyünk lesz – újságolta örömmel Popik János, főszervező. – Az előzetes visszajelzések alapján a prestige kategóriában hat, az openben pedig tíz motoros vág neki az idei sorozatnak. Az öt fordulós magyar bajnokság első állomása előtt állunk, de idén még jobban szeretnénk nyitni a nemzetközi vonal felé is. Többször jönnek majd hozzánk a lengyelek, de mi is utazunk majd hozzájuk, emellett pedig öt nemzet quadosait is szeretnénk összehozni. Az egyeztetések még tartanak, de a tervek szerint a magyarok, a lengyelek mellett, az angolok, a németek és az ausztrálok is érdeklődnek a dolgok iránt.

A tavalyi esztendő bajnoka az elmúlt hetekben rallys feladataival volt elfoglalva, de a quadozást sem hanyagolta el.

- Versenykörülmények között már rég ültem motoron, de természetesen folyamatosan karban tartom magam – mondta Kazár Miklós. – Örülök, hogy az idei bajnokságban is sokan leszünk, mert egy-egy jó helyezésnek így van igazán sportértéke. Az Eger Rallyn egy ezüstéremmel indítottam az évet, most egy fontos quados feladat következik. Nagyon szeretnék ebben a sorozatban is jó rajtot venni, a hazai közönség pedig plusz motivációt jelent a számomra. Bízom benne, hogy Húsvét vasárnapján nagyon sokat kijönnek a Népkertbe, hiszen valóban színes program várható ezen a napon.

ÉM-ME

A verseny programja:

Április 5. (vasárnap), Népkerti Salakmotorstadion

  • 10.00, Quad-track magyar bajnokág, edzések
  • 11.00, Quad-track magyar bajnokság, futamok
  • 13.30, K.Z. Invest Autós Kupasorozat, max 50 autó

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!