Sport

2015.03.26. 11:42

10. Eger Rally - Készen az új kihívásokra Kazárék

Eger, Miskolc - Zsinórban a negyedik bajnoki címének megszerzésére készül Kazár Miklós az idei rali bajnokságban.

Eger, Miskolc - Zsinórban a negyedik bajnoki címének megszerzésére készül Kazár Miklós az idei rali bajnokságban.A téli holt szezonban sem ült a babérjain Kazár Miklós. A címvédő ugyanis szeretné folytatni azt a sormintát, amit pilótaként három esztendővel ezelőtt elkezdett. Mint ismert: 2012-ben Mitsubihivel, 2013-ban Citroen Xsara WRC-vel, tavaly pedig egy R5-ös Ford Fiestat kormányozva ért föl a csúcsra. A Maximmun Racing Team versenyzője idén nem vált technikát, marad az R5-ös Ford, emellett pedig egy Mitsubishi is a rendelkezésére áll, hogy minél jobban föl tudjon készülni az előtte álló feladatokra.

Kazár Miklós mellett az előttünk álló bajnokságban ismét Ferencz Ramón ül majd, ebből a szempontból a három évvel ezelőtti felállás lép életbe. A közös munka tehát nem újkeletű, ráadásul egy dobsinai és egy miskolci sprintversenyen már idén is versenyeztek együtt. A 10. Eger Rallyt optimistán várják, hiszen a csapat célja, hogy megismételjék az elmúlt időszak sikereit.

- Minden szempontból felkészülten várjuk az évad első bajnoki futamát – jelentette ki Kazár Miklós. – A csapatunk némelyest átalakult, ám a változások érzésem szerint az előnyünkre váltak. Eger előtt mindenkinél hatalmas a készülődés, sokan nagy tervekkel vágnak neki a sorozatnak. Mi is így teszünk, a siker receptje számunkra ismert, már csak meg kell valósítani. Ehhez pedig minden adott, a hét bajnoki futamon a lehető legtöbbet kell kihozunk magunkból.

Sztárparádé

Kazár Miklós szerint Egerben még nem lesz szó taktikázásról, a nyitó versenyen mindenki a maximumot fogja magából kiadni. Az előttünk álló hétvégén több jól ismert gyorsasági mellett a Mátrában új szakaszok is lesznek. Ez is, no és az időjárás is okozhat meglepetéseket, hiszen a hétvégére változatos viszonyokat mondanak.

- Mindenre oda kell figyelni, számos tényező befolyásolhat egy ilyen hosszú hétvégét – folytatta a bajnoki címvédő. – Emellett elég végignézni a nevezési listán, nagyobb nemzetközi versenyek is megirigyelnék azt a sztárparádét, amit az Eger Rally felvonultat. Az R5-ös és az S2000-es hazai technikák mellett a szlovákok számtalan WRC-vel érkeznek hozzánk. Azt nem tudom, velük mennyire sikerül felvenni a versenyt, abban viszont bízom, hogy a magyar értékelésben ismét ott leszünk az elején.

A Maximmun Racing Team az elmúlt esztendőkben mindig erős volt az év elején: az első egy-két versenyen olyan előnyt szereztek, amit később taktikusan be tudtak osztani. Kazár Miklós abban bízik, hogy Eger, majd a hazai Miskolc Rally is róluk szól majd 2015-ben.

A 10. Eger Rally pénteken este az ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik a Dobó-téren, szombaton és vasárnap pedig összesen 14 gyorsasági szakaszt teljesít a mezőny. Ezután a hevesi megyeszékhely belvárosában tartják meg a díjkiosztó ünnepséget.

ÉM-ME

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!