Sport

2015.01.22. 13:06

Az év játékvezetőjének Collina a példaképe

Miskolc - A miskolci Vigadóban Sipos Attila vehette át a megyei keret legjobb játékvezetőjének járó elismerést.

Miskolc - A miskolci Vigadóban Sipos Attila vehette át a megyei keret legjobb játékvezetőjének járó elismerést.A 36 éves miskolci sportember egykor a megyei I. osztályú Arnót csapatában játszott, majd egyik barátjának invitálására kötelezte el magát a játékvezetéssel. Most őt választotta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóságának játékvezetői bizottsága a megyei keret legjobbjának.

Bántalmazás nélkül

– 1999-ben vizsgáztam a megyei tanfolyamon – mondta Sipos Attila. – A képzést Zvolenszky László vezette, és a vizsgabiztosom is ő volt. Először a megyei II. osztályban mutatkoztam be, majd később megyei I. osztályú meccsek vezetésével bíztak meg, végül az NB III-as keret tagjaként foglalkoztattak. A harmadik osztályban dirigáltam és asszisztensként is működtem. Jelenleg újra a megyei elitben irányítom a játékot és számomra nagy megtiszteltetés, hogy az MLSZ megyei igazgatóságának játékvezetői bizottsága engem jelölt a megtisztelő címre.

Sipos Attila eddig több száz találkozón áll a pálya közepén, s mint nevetve mondta, valószínűleg jól végzi a dolgát, mert eddig soha nem verték meg. Legrázósabb összecsapásait Szalonnán vezette, a legemlékezetesebbet pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban.

– Szűkebb pátriánkban a FIFA-jelvényes Fábián Mihály a példaképem – folytatta a „fekete ruhás”, majd hozzátette: – A külföldiek közül meg a 2002-es világbajnoki döntőt vezénylő olasz Pierlugi Collina stílusa, hozzáállása és szakmai tudása váltotta ki az elismerését.

Sipos Attila azt is elmondta, hogy az aranysíp megszerzése a célja, így még legalább tíz évet akar eltölteni ezen a rögös pályán.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!