Sport

2014.11.28. 17:51

Harminc versenyszámban tempóznak

Miskolc - Hat ország, mintegy 400 sportolója méri össze tudását november 29-30-án, Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Miskolc - Hat ország, mintegy 400 sportolója méri össze tudását november 29-30-án, Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség által megrendezendő, XX. Testvérvárosok Kupa, illetve XXVII. Dr. Bitskey Zoltán Nemzetközi Úszó Emlékverseny részleteiről november 25-én, az eseménynek otthont adó intézményben tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Házigazdaként Deák-Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, aki bevezetőjében elmondta, hogy a jubileumi viadalra hat országból, 400 sportolót várnak. Ezt követően Hölcz Péter versenyigazgató kapott szót.

- Az elmúlt öt évben, amióta megnyitott a Kemény Dénes Városi Sportuszoda, örömmel tapasztaljuk, hogy minden egyes versenyünkön évről-évre egyre többen vesznek részt – fogalmazott a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség főtitkáraként is tevékenykedő sportszakember. – Ez a városmarketing szempontjából is fontos, de legalább ilyen lényeges, hogy sportolóink hazai környezetben, 50 méteres medencénkben tudják felmérni hol is tartanak saját korosztályukban az országos, jelen esetben pedig a nemzetközi elithez képest. Versenyeinken hivatalos szintidők teljesítésére is lehetőség van, ami tovább növeli eseményeink népszerűségét. Hazánkból 16 klub jelezte részvételét, de további 5 országból várnak csapatokat Miskolcra. Ukrajnából Ungvárról, Szlovákiából Kassáról és Mihalovcéról, Lengyelországból Katowicéből, Romániából Nagyváradról és Marosvásárhelyről, Finnországból pedig Tamperéből érkezik küldöttség a kétnapos megméretésre. 30 versenyszámban - a korosztályos bontásokból adódóan - összesen 92 eredményhirdetést tartunk majd. Hagyományainkhoz hűen egy-egy számmal állítunk emléket dr. Bitskey Zoltánnak, a megye olimpikonjának, Vígh Józsefnek, Miskolc város örökös edzőjének, Delneki Miklós sportvezetőnek, tovább két fiatalon elhunyt sportembernek, Kriston Orsolyának és Pászti Csabának. Szombaton délben 2-2 miskolci szenior váltó bemutató-úszásával kezdünk, majd 13.45 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, 14 órakor pedig kezdődik a versenyprogram, mely vasárnap 9.30-kor folytatódik.

Deák-Bárdos Mihály kiegészítésében elmondta még, hogy Tampere küldöttségében két magas rangú sportvezető is helyet kapott, akik számára külön programot is szerveznek a minél szorosabb szakmai kapcsolatok kialakítása, elmélyítése érdekében.

Szabó László, a Kemény Dénes Városi Sportuszodát is üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője hangsúlyozta, hogy az érdeklődők számára térítésmentesen megtekinthető verseny miatt szombaton 12 órától vasárnap 16 óráig a nagy közönség előtt zárva lesz a létesítmény. Az esetleges kellemetlenségért ezúton is elnézést kérnek a rendezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!