Sport

2014.11.26. 11:45

Aluinvent-DVTK: Az utolsó szalmaszál Európa felé

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK-nak nyernie kell(ene) ahhoz, hogy maradjon esélye a csoportból való továbbjutásra.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK-nak nyernie kell(ene) ahhoz, hogy maradjon esélye a csoportból való továbbjutásra.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 2. fordulójában szerdán 18.30-kor a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese a francia Flammes Carolo Basket gárdáját fogadja. A piros-fehérek szezon előtti célkitűzése úgy hangzott a nemzetközi szereplésre vonatkozóan, hogy klubcsúcsot szeretnének dönteni, a legjobb nyolc közé akarnak bejutni a nemzetközi szövetségi európai szekciójának égisze alatt zajló sorozatban. Ehhez alapból tovább kellene jutni a csoportselejtezőből, amihez győzelmek szükségesek. A Diósgyőr ezen a téren viszont nem áll jól, hiszen az eddigi két EK-meccsén vereséget szenvedett, és amennyiben ma újra kikap, gyakorlatilag búcsút inthet a nyolcaddöntőnek, a csoportból való továbbjutásnak.

– Úgy gondolom, hogy a két csapat számára egyaránt fontos ez a mérkőzés, az, hogy a győzelmet megszerezze, mert ennek a remélt továbbjutás elérése szempontjából nagy jelentősége van – mondta Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője. – Csapatunk, annak tagjai átérzik ennek a felelősségét, hiszünk az elvégzett munkában, és mindenképpen meg akarjuk nyerni a meccset a szurkolóknak, a klubnak, a városnak.

A DVTK játékosok helyzetét nehezíti, hogy eggyel kevesebben lesznek, mint legutóbb, a Zalaegerszeg elleni bajnokin, ugyanis az ott orrcsonttörést szenvedett Dubeire ezúttal nem számíthatnak. Pedig a szombati bajnoki sem volt könnyű, nagy csatában, csak jó hajrájával sikerült nyernie a Diósgyőrnek.

– Előzetesen is nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a ZTE korábban legyőzte a Győrt is – jegyezte meg a diósgyőri tréner, majd így folytatta: – A szombati összecsapást jól kezdtük, aztán a harmadik negyedben előjött a mentális, fizikai fáradtság, de a csapat erejét bizonyítja, hogy a végjátékban, amikor a legnagyobb szükség volt rá, jó döntéseket hoztak a lányok. Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy amikor fáradtak voltak a játékosok, és nem úgy mozogtak a lábak, ahogy jó lett volna, az akarat akkor is megvolt arra, hogy a győzelmet megszerezzük. És ezt sikerült is elérni, mert a kritikus helyzetekben jó döntések születtek.

Hetes fogat

Most is hasonlóra lesz szükség, és ebben a már említett Dubeire, és a szalagszakadása után felépülőben lévő Ciappinára nem számíthat a spanyol edző, vagyis az EK-ban a francia ellenfél legyőzését a Coulibaly, Bias, Czank, Bálint, Snytsina, Horváth B., Szabó P. hetes fogatnak kell(ene) elérnie. Arra a kérdésre, hogy mekkora problémát jelent két játékos kiesése, Miguel del Jesús López Alonso így felelt:

– Általánosságban mondom: kulcskérdés a játékosok pótlása, de ebben a pillanatban a franciák elleni meccsre koncentrál a csapat, velük, az éppen egészségesekkel kell foglalkoznunk, hogy a taktikai elemek a gyakorlatban működjenek, mert nagyon fontos a klubnak ez a mérkőzés. Aztán a meccset követően tennünk kell majd lépéseket annak érdekében, hogy ne legyen ennyire szűkös a keretünk.

Alacsonyabb szerkezet

Ilyen helyzetekben, amikor kényszerű okok miatt csökken a rotáció lehetősége, nagyobb szerep, több játékidő, nagyobb felelősség jut a bevethető játékosokra. Czank Tímeát, a diósgyőri együttes csapatkapitányát arról kérdeztük, hogy mit érez ebből.

– Mindenképpen szeretnénk megtenni mindent, a pályán a legjobbat akarjuk nyújtani. Lehet, hogy több lesz a játékban eltöltött idő, nagyobb a felelősség, hiszen két bedobónk is sérült, de Bálint Réka és én is tudunk ezen a poszton játszani, és lehet, hogy a két irányító, Horváth Betti és Tiffany Bias többet lesz majd a pályán, és alacsonyabb szerkezetben kell a feladatot megoldani, de igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni ebből a felállásból, összetételből.

ÉM-BCS


Mit vár a mérkőzéstől?

Bálint Réka, az Aluinvent-DVTK játékosa: „Sűrű a program, nincs sok időnk a mérkőzések között, de tudjuk, hogy ez a mostani nagyon fontos összecsapás, és igyekeztünk a legjobban felkészülni, megpróbálunk majd megtenni mindent annak érdekében, hogy megszerezzük az első győzelmet. Ezen a héten nem lesz másik meccsünk, úgyhogy nincs mire tartalékolni, mindent ki kell adni magunkból, mert ezt a találkozót nagyon meg kellene nyerni.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!