Sport

2014.10.29. 13:38

Kiteszik a szívüket a pályára

Miskolc - Nem becsüli le a portugálokat a férfi kézilabda-válogatott, de itthon győzni kell az Eb-selejtezőn.

Miskolc - Nem becsüli le a portugálokat a férfi kézilabda-válogatott, de itthon győzni kell az Eb-selejtezőn.A hét eleji közös gyakorlások után eljött a nyitány ideje. Szerda este fél kilenctől a magyar férfi kézilabda-válogatott Miskolcon megkezdi az Európa-bajnoki selejtező sorozatot. Az ellenfél az alacsonyabban jegyzett Portugália lesz, de a szakvezetés és a játékosok is óva intettek mindenkit attól, hogy egy kézlegyintéssel elintézzék a délieket. A portugál klubcsapatok ugyanis rendszeres szereplői a Bajnokok Ligájának és az EHF-Kupának, emellett jó néhány játékosuk komoly bajnokságban is szerepel. Ettől függetlenül a mieinknek az a céljuk, hogy egy önbizalom-növelő sikerrel kezdjék a Talant Dujshebaev-érát.

Idő kell az átállásra

– Az elmúlt időszakban valóban jó formában voltam, nagyon bízom benne, hogy ezt a válogatottban is meg tudom majd mutatni – válaszolt a felvetésünkre Mikler Roland, aki a BL-ben kiváló teljesítményt nyújtott a Veszprém kapujában. – Itt azonban most egy teljesen új helyzet állt elő. Azt a spanyol vonalat fogjuk követni, amely a két hazai vezető klubcsapatnál már megjelent. Nyilván, ehhez idő kell, két nap alatt nem lehet csodát tenni. Nagyon örülök, hogy a csapat iránt ekkora az érdeklődés Miskolcon. Azt megígérhetem, hogy a szívünket és a lelkünket kitesszük a pályára, ám azt kérném a közönségtől, hogy akkor se pártoljanak el tőlünk, ha esetleg egy-két megmozdulás, vagy lövés nem úgy sikerül.

Császár Gábor is osztotta Mikler Roland véleményét: az irányító szerint néhány edzés alatt nem lehet egy új stílust, egy új játékrendszert elsajátítani. Ettől függetlenül a játékos optimista a portugál meccsel kapcsolatban.

– Bár hiszünk a csodákban, de az új kapitány ezt nem várja el tőlünk – fogalmazott Császár Gábor. – A fegyelmet, a kemény munkát viszont igen, de ebben a keret valamennyi tagja partner. Az olimpiára való kijutás szempontjából az ajtó még nem zárult be előttünk, résnyire nyitva áll. Először ki kell jutunk az Eb-re, ahol úgy kell szerepelnünk, hogy a kvalifikációs tornára jegyet váltsunk. Hosszú út áll előttünk, ehhez az első állomás a szerdai találkozó. A portugál egy feltörekvő csapat, senki ne számítson sétagaloppra, minden egyes gólért nagyon meg kell küzdenünk, de ezért vagyunk itt, Miskolcon, hogy a közönség segítségével ezt az akadályt sikerrel vegyük.

Több lehetőséget kaphat

Az elmúlt időszakban a Pick Szeged együttesét a nemzetközi fellépések alkalmával hátára vette Balogh Zsolt. A jobbátlövő Nagy László sérülése miatt most arra számít, hogy több bizonyítási lehetőséghez jut, mint korábban.

– Eddig csak kiegészítő emberként számítottak rám a válogatottban, bízom benne, hogy ebből a szempontból is új fejezet kezdődik a pályafutásomban – fogalmazott Balogh Zsolt. – A klubomban valóban jól ment, ezt a formát szeretném átmenteni a válogatottra is. Nemcsak a kapitány és a stáb új, hanem a keretben is történtek változások. Azt gondolom, egy remek játékosanyag állt össze, amely képes arra, hogy a célkitűzését elérje. A portugálokkal klubszinten többször is találkoztunk, itthon simábban nyertünk ellenük, idegenben viszont rendesen megszorongattak minket. Bízom benne, hogy ha lesznek is nehézségek, de szerda este együtt ünnepelhetjük majd a miskolci közönséggel a győzelmet.

ÉM-ME


Minden jegy elfogyott

Néhány napja már nem lehet belépőt váltani a Magyarország – Portugália Európa-bajnoki selejtezőre. Azok, akik elővételben nem jutottak hozzá a jegyhez, a meccs napján hiába próbálkoznak, a pénztárak ugyanis már nem nyitnak ki. A Generali Arénában ma este fél kilenctől 1900 drukker előtt lép majd pályára a kézilabda-válogatott. A találkozót az m1 élőben közvetíti.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!