Sport

2014.08.23. 14:07

Miskolci Floorball Egyesület: Nyolcból a hatba szeretnének jutni

Miskolc - Szorgalmasan készül a szeptemberi szezonkezdésre a Miskolci Floorball Egyesület OB I-es csapata.

Miskolc - Szorgalmasan készül a szeptemberi szezonkezdésre a Miskolci Floorball Egyesület OB I-es csapata.Az erőgyűjtéshez július elején láttak neki a játékosok, akik kezdetben futóedzéseket végeztek.

Naponta kétszer is

– Az egyetemtől Tapolcáig „szaladgáltunk” és a Borsod Volán pályáján is szorgoskodtunk – mondta Szabó Ákos, a Miskolci Floorball Egyesület elnöke, majd így folytatta: – Akadtak olyan napok, amikor kétszer is dolgoztunk, aztán nem hagytuk ki az augusztus 20-át sem. Az ünnep kapóra jött nekünk, sőt a csütörtök is, mert kerettagjaink közül ekkor sokan szabadságon voltak, így délelőtt és délután is tréningeztünk. A szabadtéri munkát pár napja már a termi foglalkozásokra cseréltük, így terveztük, hiszen közeleg a bajnoki rajt, előtte pedig formába kell lendülnünk.

Szabó Ákos ezután arról beszélt, hogy egy amatőr klubnál nehézséget okoz az edzésmunka megtervezése, mert mindenhez és mindenkihez igazodniuk kell.

– Sportolóink fele dolgozik, másik fele tanul – közölte az elnök. – Most még nincs tanítás, de szeptembertől indul az oktatás, így a délutáni és esti órák maradnak csak az összetartásokra, amelyeket Juhász Csaba vezetőedző irányít.

A bennmaradásért

A Miskolci FE tagjai a jövő héten is folytatják termes felkészülésüket, majd pénteken a Balaton felé veszik az irányt. – A balatonfüredi kétnapos tornára kaptunk meghívást – újságolta Szabó Ákos. – Már pénteken útra kelünk, este ugyanis lesz egy öregfiúk gála, amelyen mi is indítunk csapatot. Az alapozást lezáró, augusztus 30-31-i tornán tizenkét gárda vesz részt, s nekünk az a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk, miközben mindenkinek játéklehetőséget adjunk.

Az élvonalbeli bajnokság szeptember 13-án, vagy 14-én kezdődik, a miskolciak azonban még nem tudják, hogy szombaton, vagy vasárnap lépnek-e parkettre. Idegenben mutatkoznak be, Budapesten akarnak pontot, vagy pontokat szerezni.

– Újoncként nem lehet más a célunk, mint a bennmaradás kiharcolása – szögezte le az elnök. – A nyolcas mezőnyben legrosszabb esetben hatodikok akarunk lenni, a hetedik és a nyolcadik ugyanis elbúcsúzik az NB I-től. Mi megerősödtünk és ez erőviszonyok ismeretében reális esélyünk van a megkapaszkodásra.

A körcsarnokban

A szurkolók számára fontos információ, hogy amennyiben szurkolni akarnak az együttesnek, akkor az egyetemi körcsarnokba kell majd menniük.

ÉM-KT

A Miskolci Floorball Egyesület kerete

A Miskolci Floorball Egyesület OB I-es csapatának 2014/2015-ös bő keretének tagjai:Kapusok: Keczeli Péter, Drótos Gyöngyi, Tóth Bálint, Vaszily Tamás.Mezőnyjátékosok: Hudák Milán, Groza András, Török Gábor, Drótos Gyula, Fehér Iván, Beges Bence, Ignéczi Balázs, Klemencz Tamás, Ferencsák Tamás, Varga Dominik, Varga András, Karácsony Péter, Gál Tamás, Pecsét Levente, Hajnal Márk, Szemán Máté, Vígh Gyula, Nemes Zsolt, László Attila, Szabó Ákos, Varga Vivien, Feczkó Botont.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!