Sport

2013.11.03. 13:10

Horváth B. plusz is kellett a sikerhez

Miskolc - Az utolsó negyedben dőlt el a Diósgyőr javára az Igló elleni mérkőzés.

Miskolc - Az utolsó negyedben dőlt el a Diósgyőr javára az Igló elleni mérkőzés.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 9. fordulójában az Aluinvent-DVTK csapata a szlovák SKBD Rücon Spisska Novi Ves együttesét fogadta szombaton este. A jövő heti nagy idegenbeli feladataira (szerdai Európa Kupa meccs, vasárnapi bajnoki) készülő Diósgyőr Czankkal kezdett irányítóban, és az elején úgy tűnt, hogy nem lesz gond a győzelem megszerzése (11-6). De a vendégek ebben nem voltak partnerek, és mivel 13-8 után lefagyott a DVTK, zsinórban 12 pontot kapott, jelentős fordulat állt be (13-20). A hazaiak ekkoriban pocsékul dobtak, a vendégek pedig néhány triplát is elhelyeztek. A negyed vége a Diósgyőré volt, nem úgy a második eleje.

A fehér mezesek ekkor nem csak támadásban, hanem védekezésben is sok hibát követtek el, a lepattanók megszerzésében is többnyire alulmaradtak, és a játékrész első hazai pontjára egy 9-0-s etappal válaszolt a szlovák gárda. Így a 14. percben 20-30-as állásnál hazai időkérés miatt állt a játék, majd amikor visszajöttek a pályára a felek, Mackulinova csapata a hatodik tripláját is beverte. De innentől kezdve változott a DVTK védekezése, és mivel pontokat is szereztek a hazaiak, előbb 28-35-nél kért időt a vendégcsapat, majd a 20. percben, miután Raven szerzett labdáiból termelt gólokkal már 34-35 állt az eredményjelzőn, szintén.

Fordulás után

A harmadik negyed elején Tobin duplájával már a Diósgyőr vezetett, majd Bálint indult be, aztán Raven villantotta fel atlétikus fürgeségét és ponterejét. Ők hárman húzták, tolták a csapatukat egészen 53-47-ig. Ekkor, a 28. percben vendég időkérés következett, amiből az iglóiak jól jöttek vissza a pályára és a negyed végére egy pontra zárkóztak fel (56-55).

A záró tíz percben már a harmadik irányítóval próbálkozott Peresztegi edző, Czank és Bukovszki után Horváth B.-vel. És ez bejött. Bár úgy tűnt, mintha a harmadik negyed hajrájában pályára küldött 17 éves játékosban még a csapattársai közül sem bízna mindenki, de ez őt nem zavarta. Az első dobása bement, majd Bálint két trojkája és Vincze duplája után a vendégek időt kértek (66-57). A 33. percben jártunk ekkor, és mivel a folytatásban Horváth B. éretten és ponterősen játszott (70-60), az utolsó öt percben csak elméleti esélynek tűnt a vendégek felzárkózása. Nem is sikerült nekik, a DVTK ezen a napon úgy is győzelemre hozta a meccset, hogy egyik légiósa, Sverrisdottir még mindig nem játszott, és, hogy a csapatból többen formán kívül voltak.


A kulcsember

A két csapat edzője egyaránt elismerően nyilatkozott Horváth Bernadett teljesítményéről. Az érintett ezt mondta a meccs után: ,,Nehezen kezdtünk, védekezésben és támadásban egyaránt. A második negyed végén azonban feljavultunk, elsősorban koncentrációban, és mivel jól tudtunk együtt dolgozni, így sikerült megnyerni a meccset.”


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – SKBD Rücon Spisska Novi Ves

80-69 (18-21, 16-14, 22-20, 24-14)

Miskolc, 600 néző. V.: Pálla, Tőzsér, Jurák.


Aluinvent-DVTK: Czank (2), RAVEN (21/3), BÁLINT (18/9), TOBIN (22), Jansone (2). Csere: Bukovszki (2), Szabó P. (-), Dubei (4), Vincze (2), HORVÁTH B. (7). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

SKBD Rücon Spisska Novi Ves: SLIMAKOVA (17/9), Palusna (-), Surkusa (3), O Rourke (11/3), WHITCOMB (26/12). Csere: Mackulinova (3/3), Holmqvist (9), Zatloukalova (-). Vezetőedző: David Demecko.


Kipontozódott: Palusna a 29., O Rourke a 40. percben.


Peresztegi Nagy Ákos: – Az elején védekezésben voltak nehézségeink az emberfogás során, aztán amikor zónavédekezésre álltunk át, vissza tudtunk kapaszkodni. A térfélcsere után a védekezés még mindig gyenge volt, de támadásban feljavultunk, bár a játékunk ritmusa nem volt az igazi. Horváth Betti becserélése kockázatos volt, mert ezen a héten nem edzett velünk, de szerencsére meghálálta a bizalmat, élete 17 évének tapasztalata a segítségünkre volt, ezúton is gratulálok neki.

David Demecko: – Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a meccset, és egészen az utolsó negyedig kiegyenlített volt a találkozó. Aztán Horváth Bernadett megnyerte a meccset, akkor dobott pontot, amikor kellett, akkor és oda passzolt, ahová kellett. Gratulálok neki, és a Diósgyőrnek a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!