Sport

2013.11.18. 11:08

A Flat Track trónjára ült Kazár Miki

Miskolc - A salakmotoros mintára lebonyolított quad bajnokságot szétlövéssel nyerte meg a miskolci versenyző.

Miskolc - A salakmotoros mintára lebonyolított quad bajnokságot szétlövéssel nyerte meg a miskolci versenyző.November második hétvégéjén az újabb abszolút rali bajnoki címnek örülhetett Kazár Miklós, szombaton pedig a quadosok legújabb szakágában is első lett a miskolci versenyző. A salakmotoros mintára megrendezett Flat Track Bajnokság ötödik, egyben utolsó állomásán a Maximmun Racing Team motorosa volt a legjobb. A hazai sorozat utolsó viadalát a második magyar-lengyel csapatverseny keretében bonyolították le a miskolci Speedway Arénában. Kazár Miklós valamennyi versenyét megnyerte, ezzel komolyan kivette a részét a magyar quadosok 49-40-es sikeréből.

- Rövid idő alatt kétszer is legyőztük a lengyeleket, ami felemelő érzés. Debrecen után Miskolcon is jobbak voltunk, hazai közönség előtt pedig még jobb volt ünnepelni. Nagyon kemény csatán vagyunk túl, hiszen a vendégcsapat a korábbinál is erősebb kerettel érkezett hozzánk erre a hétvégére. Szerencsére mindenki maximálisan odatette magát, így ismét jobbak voltunk. Nagy szó, sőt óriási, hiszen náluk rengetegen quadoznak ebben a formában, nálunk pedig csupán idén indult el ez a sorozat.

A tervek szerint jövőre egy közös magyar-lengyel bajnokság is elindulhat, az előzetes tárgyalások alapján hat futammal. Hármat hazánkban, a másik hármat pedig a polákoknál rendeznék meg. Ugyanakkor felmerült az is, hogy a csehek és a lengyelek is csatlakoznak, ebben az esetben pedig még szélesebb körben lehetne népszerűsíteni ezt az új szakágat. Ebben bízik Popik János főszervező is, aki úgy látja: hazánk minőségi motorosokkal rendelkezik, ezért a környező országokkal egyértelműen föl tudják majd venni a kesztyűt.

Szétlövésben nyert Kazár

A lengyelek legyőzése után azonban még a magyar bajnoki helyezésekről is dönteni kellett a szezonzárón. Kazár Miklós és Tóth Demeter között pontegyenlőség állt fenn, ezért egy végső futamban ismét összecsapott egymással hazánk két legjobbja. Kazár Miki külső pályáról indulva, már az első kanyarban átvette a vezetést, amit végig meg is tartott, így ő lett a Flat Track idei bajnoka.

- Nagyon örülök, hogy ez is megvan - tette hozzá a miskolci motoros. - Rendkívül izgalmasan alakult minden, hiszen ettől kiélezettebb nem lehet egy sorozat. Demével teljesen egyformán álltunk, ezért volt szükség a szétlövésre. Szerencsére jól kaptam el a rajtot, az élre álltam, innentől pedig csak arra figyeltem, hogy végig magam mögött tudjam tartani. A végén ugyan egy kicsit rám jött, de megelőzni már nem tudott. Kiváló érzés volt ennyi néző előtt ezt a szakágat is megnyerni, így vált számomra teljessé ez az esztendő.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!