Sport

2013.10.12. 11:16

Aluinvent-DVTK: A pofon után Pöstényben

Ezúttal Szlovákiában lép pályára a KEL-ben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Ezúttal Szlovákiában lép pályára a KEL-ben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.A női kosárlabda Közép-Európa Liga, 4. fordulójában szombaton 18 órától Piestansky Cajky – Aluinvent-DVTK meccset rendeznek a szlovákiai Pöstényben. Az első két fordulót sikerrel vette a sorozatban a Diósgyőr, majd a rózsahegyiek elleni hazai, és a ceglédiek elleni idegenbeli győzelmek után, a múlt hét szombaton, Miskolcon, a somorjaiaktól kaptak ki némileg váratlanul.

– Ez egy jókor jött pofon volt – mondta Peresztegi Nagy Ákos, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – A hét elején visszanéztük a meccset, kielemeztük, és az látszott, hogy hibáink zöme figyelmetlenségből, dekoncentráltságból adódott. A játékosok is látták, és egyetértettek azzal, hogy nem úgy koncentráltak, ahogy kellett volna. Az a tanulsága ennek a vereségnek, hogy itt nincs könnyű ellenfél, mindenki ellen a maximumot kell nyújtani, akkor van esély a győzelemere. Ennek jegyében, szellemében telt a munka ezen a héten, és a játékosok jól dolgoztak, szerintem megértették, tisztában vannak azzal, hogy milyen munkát kell beletenni ahhoz, hogy elérjük céljainkat. És a mostani, Pöstény elleni mérkőzés előtt számomra az a fő kérdés, hogy mit látok ebből viszont, a pályán.

Nagyon ritka

Arra a felvetésre, hogy lehet egy-két, esetleg három vagy négy játékosnak is rosszabb napja, de, hogy egyszerre ennyien játszanak pontatlanul, dekoncentráltan, az nagyon ritka, és lehetséges-e, hogy a mentális felkészülés, felkészítés hibája történt mindez így, erre Peresztegi Nagy Ákos a következőt válaszolta:

– Nyilván végig gondoltam ezt én is, edzői szemszögből, felelősség oldaláról. Az biztos, hogy semmivel sem végeztünk másabb és különb munkát, hiszen készültünk, videóztunk, a taktikai elemeket átvettük, megfelelő számú edzést tartottunk. Vagyis munkában elvégeztük, amire szükség volt. Nem láttam jelét annak, hogy az előkészületek során bárki is félvállról venné a Somorja elleni meccsen, de lehet, hogy tudat alatt ott volt a játékosokban, hogy ők két vereséggel kezdtek, mi meg kettőt nyertünk, és ez egy picit elaltatott mindenkit. Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor azt kell mondjam, hogy azokat a helyzeteket, amelyeket eddig kialakítottunk és bedobtunk, azokat most kihagytuk. Nem lehet egy meccsen 10 büntetőt hibázni, és 30 százalékkal dobni, mert annak általában vereség a vége, kivéve talán akkor, ha alázattal, csúszva, mászva játszik egy csapat, mert ez a gyengébb formát esetleg kompenzálhatja. Sajnos, utóbbiak nem jellemeztek minket a múlt héten, de nagyon bízom benne, hogy most azért másképp lesz, jobban fogunk játszani, pontosabbak leszünk.

Az Aluinvent-DVTK csapatában nincs beteg vagy sérült, az előző meccset húzódás miatt kihagyó Sverrisdóttir is együtt edzett már a társaival ezen a héten.


Eredmények

A 2. forduló még nem közölt eredményei:

  • MBK Ruzomberok – WBC Novi Zagreb 65-67,
  • UNIQA Euroleasing Sopron – PINKK Pécs 59-60,
  • SBK Samorín – SKBD Rücon Spisská Nová Ves 70-75,
  • Piestansky Cajky – PEAC-Pécs 61-76.

  • A 3. forduló még nem közölt eredményei:

  • PINKK Pécs – MBK Ruzomberok 79-61,
  • Good Angels Kosice – PEAC-Pécs 74-36,
  • SKBD Rücon Spisská Nová Ves – UNIQA Euroleasing Sopron 52-62,
  • WBC Novi Zagreb – Piestansky Cajky 94-51.

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!