Sport

2013.09.11. 14:48

Nádasdon avatnak trial bajnokot

Borsodnádasd -  Új kerékpáros szakág honosodhat meg a Mátéhegyi Ökoparkban. Borsodnádasdon már gőzerővel építik azokat az akadályokat, amelyeken az idei trial magyar bajnokságot bonyolítják majd le.

Borsodnádasd -  Új kerékpáros szakág honosodhat meg a Mátéhegyi Ökoparkban. Borsodnádasdon már gőzerővel építik azokat az akadályokat, amelyeken az idei trial magyar bajnokságot bonyolítják majd le. A közönség számára rendkívüli látványosságot kínál az előttünk álló szombat, hiszen egyszerre nyolc szekción zajlik majd a küzdelem. A tervek szerint Nádasd akár az egyik állandó otthona is lehet a trialosoknak, hiszen a létesítményi feltételek és a természeti adottságok kiválóak az ökoparkban.

- A hét elején megérkeztek azok a farönkök és szikladarabok, amelyekből nagyszerű szekciókat készíthetünk - árulta el Schettrer Zsolt versenyigazgató, az országos szövetség extrém szakág felelőse. - Munkaórára számolva rengeteg a feladatunk, de szerencsére sok a segítő kéz, így biztosan elkészülünk mindennel a hétvégére. Egy nemzetközi szabály előírja, hogy a pálya legalább hatvan százalékának természetes elemekből kell állnia, Borsodnádasdon az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a trial ob valamennyi elemét kőből és fából készítjük, ami az erdőben egyébként is megtalálható.

Az észak-borsodi városban az elmúlt időszakban számos sportág mutatkozott be. Mátéhegyen rendeztek már off-road, íjász és kerékpáros XCO viadalt, a használaton kívüli futballpályán pedig volt autós családi nap és motoros Extrem Enduro verseny. A trialosok után pedig a környék erős emberei érkeznek, hiszen szeptember 21-én a fekvenyomók csapnak össze Nádasdon.

- Nagyon fontosnak érezzük, hogy folyamatosan fejlődjünk a sport területén - vázolta a terveket Kormos Krisztián, polgármester. - Szeretnénk a város és a civil összefogással megvalósult ökopark adottságait a lehető legjobban kihasználni. A trial valóban egy új dolog lesz, de a későbbiekben szeretnénk komolyabb barátságot kötni a szakággal. Felmerült a válogatott edzőtábor lehetősége, de akár nemzetközi verseny rendezése is. A közös úton most szombaton tesszük meg az első lépést, ami rögtön egy országos bajnokság formájában testesül meg. Bízom benne, hogy sok néző lesz kíváncsi az egyébként rendkívül látványos versenyre.

Csak a gumik

A trial szakág legjobbjainak két órája lesz arra, hogy a nyolc akadályból álló pályát kétszer teljesítsék. A szekciókhoz csak a kerékpár kerekei érhetnek hozzá, a kéz és lábletétel, valamint a bringa egyéb alkatrészeivel történő találkozás büntetést von maga után. Értelemszerűen, aki a legkevesebb pontot gyűjti össze, az lesz az ob győztese.

ÉM-ME


A Borsodnádasd-Ples-Decathlon Trial OB programja

Szeptember 14. (szombat), Mátéhegyi Ökopark

Nevezés, 9.00-14.00

Technikai eligazítás (kezdő, senior, kadét), 10.00

Megnyitó, 10.10

Start (kezdő, senior, kadét), 10.15

Finish (kezdő, senior, kadét), 12.00

Technikai eligazítás (Elit 20", junior 26"), 12.05

Start (Elit 20", Junior 26"), 12.15

Finish (Elit 20", Junior 26") 14.15

Technikai eligazítás (Elit 26", Junior 20"), 14.20

Start (Elit 26", Junior 20") 14.30

Finish (Elit 26", Junior 20") 16.30


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!