Sport

2013.07.06. 00:15

DVTK: Kostic és Rajic marad

Miskolc - Újabb felkészülési mérkőzést játszik szombaton 18 órától a DVTK labdarúgócsapata.

Miskolc - Újabb felkészülési mérkőzést játszik szombaton 18 órától a DVTK labdarúgócsapata.A piros-fehérek az Andrássy úton megyénk másik együttesét, az NB I egyik újoncát, a Mezőkövesd-Zsóry gárdáját fogadják. A pénteki edzés után Sivic Tomislav vezetőedzőnek felvetettük: bizony kevés helyen kíváncsi 2500 szurkoló egy felkészülési meccsre, mint ahogyan az történt szerdán...

– Eddig nem volt ilyenben részem... – szögezte le Sivic Tomislav. – Ezt a részét élveztem is a szerdai mérkőzésnek, nagyon jó volt átnézni a lelátóra... Sajnálom, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, hogy nem tudtunk a drukkereinknek pozitív érzést, örömöt nyújtani. Nem akarok nagyot mondani, de ígérem, hogy a későbbiek folyamán ezt kamatostul fogjuk nekik visszaadni. Van egy szint, amit el kell érnünk, s amit az itteni szurkolábor megérdemel. Azonban kérek némi türelmet, mert szinte az összes játékos különböző állapotban van, értem ezalatt akár a fizikumot, akár mást. Új vagyok én is, illetve jött nem egy új labdarúgó, vagyis egy heterogén csoportot kell homogénre hozni.

Simic és Pavon ment

Amint azt az Észak-Magyarországnak sikerült kiderítenie, hogy a hét közben kontraktust hosszabbító Gohér Gergő és Michal Hanek egyaránt 2014. június 30-ig marad a miskolciak kötelékében és valószínűleg szintén jövő nyárig ír alá a napokban a spanyol középpályás, Francisco Gallardo is. A szerb Zoran Kostic is a DVTK-nál folytatja pályafutását, Sivic Tomislav szerint szükség van a csapatban egy ilyen karakterű, jó versenyző típusú, rutinos középpályásra. Ugyancsak marad a kapus, Nenad Rajic is. A stáb viszont elköszönt egy másik hálóőrtől, Marko Simictől, továbbá a spanyol Adrian Pavon Leivától.

Lencse és Rózsa

A DVTK iránt érdeklődők egy ideje már nem láthatják Diósgyőrben a múltkor Debrecenben egy félidőt védő Marko Dmitrovic, akit klubja, a Crvena zvezda csak öt napra engedett el Magyarországra – s akit egyébként erősítésnek tartana Sivic Tomislav. Lencse László ,,örökzöld téma", vele kapcsolatban az a hír, hogy a a piros-fehérek ajánlatot tettek érte a Videotonnak, ám azt a fehérváriak nem fogadták el (a dunántúliak elsősorban külföldre értékesítenék a csatárt, aki viszont szíve szerint Borsodba jönne...). Augusztus 31-ig, az átigazási szezon végéig azonban még bármi megeshet... A Haladás portása, Rózsa Dániel ügyében pedig ezt mondta a vezetőedző: ,,Most messze vagyunk attól, hogy hozzánk jöjjön..."

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!