Sport

2013.07.07. 20:21

Brazil nézőben, Lengyelországban

A diósgyőri csapat túl a Kövesden, a szakvezető Lengyelországon, következik: Bük.

A diósgyőri csapat túl a Kövesden, a szakvezető Lengyelországon, következik: Bük.A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton a megye másik élvonalbeli csapata ellen, a Mezőkövesd-Zsóry SE ellen játszott felkészülési meccset. Az összecsapást több diósgyőri játékos is csak a lelátóról tekintette meg. Sérülése miatt a díszpáholyban egymás mellett ücsörgött, Elek, Tisza, Bacsa és Abdouraman is. Utóbbi játékos hosszú idő után, térdműtétét követően volt nézője egy Diósgyőr meccsnek. A piros-fehérek sérültjei közül csak Gosztonyi nem bukkant fel, ott volt viszont egy másik olyan diósgyőri játékos, aki Gosztonyihoz hasonlóan nem látogatja az edzéseket, annak ellenére, hogy egészséges. Tajti kapusról van szó, aki nem állt munkába a felkészülés kezdetén, emiatt pénzbüntetést róna ki rá a klubvezetés, amelynek a mértékét a játékos túlzónak tartja, így a felek szembenállása miatt a hálóőr úgy döntött, hogy amíg az ügye nem rendeződik, addig nem látogatja a tréningeket.

Amit kért

A felsoroltak mindegyike régi játékos, olyanok, akik már tavaly is a DVTK labdarúgói voltak, ők most kívülről nézhették, hogy mire képesek a legfrissebb szerzemények. Ugyanis a Diósgyőr pénteken este, internetes oldalán jelentette be, hogy két, 30 éves szerb labdarúgóval kötöttek szerződést, a középpályás, Zoran Kosticcsal, aki legutóbb a kazah első osztályban szereplő Zsetiszu játékosa volt, illetve Nenad Rajiccsal, aki a most véget ért idényben a bosnyák elsőosztályú FK Leotar Trebinje hálóőre volt. Mivel a közlemény nem tartalmazta a megállapodás tartalmának lejártát, ezt szerettük volna megkérdezni Dudás Hunortól, a DFC Kft. ügyvezetőjétől, akit ezen a napon sem tudtunk elérni. Meg nem erősített hírek szerint a klubvezető szabadságát tölti, így a klub által ezen a héten bejelentett szerződéskötések, nagy valószínűséggel ,,csak" szóbeliek, aláírásokra még nem került sor, ahogy azt a héten bejelentett új játékosok közül az egyik, érdeklődésünkre meg is erősítette.

De ott voltak, játszottak, és győztes csapat tagjaként tették mindezt. Persze nem csak ők, hanem minden olyan játékos, aki az elmúlt napokban a DVTK edzett, kapott lehetőséget Bene Ferenctől. Merthogy ezen a napon a pályaedző volt a vitte a ,,boltot", ugyanis Sivic Tomislav Lengyelországba utazott, játékosnézőbe.

– A felkészülésnek ebben az időszakában nem lehet sziporkázó játékot várni – mondta a Kövesd elleni siker után Bene Ferenc. – Differenciált terhelést kaptak a játékosok, hiszen nem egyforma állapotban vannak, ezt is figyelembe vettük a játékidő meghatározásakor. Véleményem szerint szervezett volt a csapatunk, amit Sivic Tomislav kért az elutazása előtt, azt próbáltuk megvalósítani.

Lengyelországban

A DVTK vezetőedzője azért nem volt jelen csapata szombati felkészülési meccsén, mert Varsóba utazott, ahol a helyi Legia futballcsapata által szervezett négyes tornát tekintette meg, a hírek szerint azon belül is a brazil Fluminense FC-re, illetve néhány játékosára volt kíváncsi.

– Nagyon jó színvonalú torna volt, a Fluminense 93-as, 94-es, 95-ös, 96-os születésű fiatalokból álló csapata az Austria Wien legjobbjait győzte le 1-0-ra, tényleg jó volt, hogy ott voltam, hasznosnak bizonyult, de a másik meccs, a Legia – Partizan Beograd is sok tanulsággal szolgált. Szerintem a brazil csapatban olyan játékosok is pályára léptek, akik közül néhányan rövid időn belül európai sztárcsapatoknál köthetnek ki – foglalta össze a látottakat vasárnap délután, Magyarország felé autózva Sivic Tomislav, akitől azt is megkérdeztük, hogy lesz-e, lehet-e eredménye a hétvégi túrájának. – Ez lesz a második félidő, ami az én dolgom volt azt elvégeztem, leteszem az anyagot arról, amit láttam, hogy mire jutottam a megbeszélések során, de mivel a pénztárca nem nálam van, ezekben a kérdésekben Dudás Hunornak kell dönteni.

A DVTK szakvezetőjét arról is kérdeztük, hogy kik tetszettek neki leginkább a brazil csapatból, de konkrét neveket nem volt hajlandó mondani Sivic Tomislav. Arra a kérdésünkre, hogy a még lyukasnak számító diósgyőri középpályára például a Fluminense 19 éves játékosát, Aléx Brunót el tudná-e képzelni a vezetőedző udvarias, kitérő választ adott.

Sivic Tomislavnak előhozakodtunk a kapuskérdéssel is, azt tudakolván, hogy visszatérhet-e a már próbajátékon járt Marko Dmitrovic a Crvena zvezdától, illetve a kölcsönből visszatért Ivan Rados lehet-e a büki edzőtáborba utazó keret tagja.

Dmitrovic visszatérésére most kevesebb sansz van, Radossal kapcsolatban nem szeretnék semmit mondani, de az biztos, hogy a kapuskérdés még nem megoldott – válaszolta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy tudja-e, hogy kik utaznak hétfőn az edzőtáborba, a következőket válaszolta. – Igen, tudom, 18 vagy 19 játékossal megyünk, vagyis nem a komplett kerettel, mert hagytunk néhány helyet, arra számítván, hogy Bükön csatlakozik majd hozzánk még néhány új fiú. Sajnos, mivel az autóban ülök és éppen Magyarország felé autózok, a papíromat nem tudom elővenni, amire a nevek fel vannak írva, de az biztos, hogy Abdouraman velünk jön, ő a rehabilitációját velünk végzi majd, ellentétben a szintén műtét után lábadozó Gosztonyival, aki itthon marad.


Kapcsolódó cikkek:

Remek akció végén született a két NB I-es borsodi csapat felkészülési találkozóján a mindent eldöntő gól. Íme a videó!

Megyénk két NB I-es csapata játszott egymással felkészülési mérkőzést szombaton késő délután Diósgyőrben.

Miskolc - Az Észak-Magyarország értesülései szerint a DVTK vezetőedzője nem lesz ott a szombat kora esti Diósgyőr - Mezőkövesd előkészületi összecsapáson.

Miskolc - Újabb felkészülési mérkőzést játszik szombaton 18 órától a DVTK labdarúgócsapata.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!