Sport

2013.06.25. 18:37

DVTK: még egy szerb kapus érkezett

Kapusposzton két nap alatt nagyot javult a helyzet a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatánál.

Kapusposzton két nap alatt nagyot javult a helyzet a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatánál.A múlt héten még a DVTK pályaedzőjének, ifj. Bene Ferencnek is be kellett állnia ahhoz, hogy kétkapus edzést lehessen tartani a piros-fehéreknél, mert az első napon csupán a kölcsönadásból visszatért Ivan Rados ballagott ki a pályára, akihez másnap Herceg Péter, a DVTK U19-es hálóőre csatlakozott. A múlt héten egy német kapus is járt próbajátékon a piros-fehéreknél, de tőle már elköszöntek, ahogy az is eldőlt, hogy a tavalyi keret három cerberusa közül kettő, Rybansky és Ambrusics, akiknek lejár a szerződésük, a hónap végén biztosan távoznak. De az élő kontraktussal rendelkező Tajtinak sem igen lesz helye a 2013/14-es keretben, ő ugyanis a felkészülés múlt hét hétfői kezdete óta nem bukkant fel Diósgyőrben.

Hétfőn egy szép termetű szerb kapus, egy 194 centi magas, és a hírek szerint 92 kilós labdarúgó érkezett tesztre Diósgyőrbe, a 27 éves Marco Simic személyében, aki kedden délután honfitárs vetélytársat kapott. Ugyanis a kedden délután tréningre jelentkezett a DVTK-nál a centire ugyanolyan termetű Marko Dmitrovic. A 21 éves szabadkai fiú a Crvena zvezdától érkezett, és a belgrádi alakulatnál dolgozott már együtt a Diósgyőr új erőnléti edzőjével, Srdjan Zivojeviccsel, és nem utolsósorban a szerb U19-es válogatottban pedig Sivic Tomislavval, mint szövetségi edzőjével.

Bizonytalan

Az új kapusnak, és rajta kívül még egy tucatnyi játékosnak bizonytalan a sorsa azok közül, akik DVTK mezbe bújva tréningeztek az elmúlt napokban. Közülük a brazil védő, William Rocha Alves, a bosnyák védő, Senad Husic és az MTK-től érkezett középpályás Nikházi Márk tulajdonképpen már a DVTK játékosának tekinthető, hiszen már csak a szerződésük aláírására várnak. Jóval bizonytalanabb a diósgyőri jövőképe három olyan labdarúgónak, akiknek a hónap végén jár le a szerződésük, nevezetesen Gohérnek, Gallardónak és Haneknek. Nem is szólva a kölcsönből visszatért három labdarúgóról, Ivan Radosról, Bogáti Péterről és Hornyák Marcellről. És vannak még próbajátékosok is: Bodnár Richárd (középpályás, Soroksári FC), Adrian Pavon Leiva (középpályás, spanyol CF Lucena), és a már említett Marco Simic (kapus, szerb, Sdanat Naft Abadan). Az ő sorsukról várhatóan a hét végén, az első edzőmeccs után dönt majd Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője.

– Dolgozunk együtt, megismerjük egymást, szombatunk játszunk egy meccset is, és ekkor tisztábban látunk majd, és így hozhatunk meg bizonyos döntéseket. Nem is nagyon lehet ezt tovább halasztani, mert több játékosnak is lejár a szerződése a hónap, vagyis a hét végén – mondta Sivic Tomislav a ma még bizonytalan sorsú játékosokkal kapcsolatban.


DVTK edzőmeccsek

  • Június 29. (szombat), 19.00: Debreceni VSC-TEVA – DVTK (Debrecen-Pallag)
  • Július 3. (szerda), 18.00: DVTK – Gaz Metan (Diósgyőr)
  • Július 6. (szombat), 18.00: DVTK – Mezőkövesd-Zsóry SE (Diósgyőr)
  • Július 12. (péntek), 15.30: Paksi FC – DVTK (Szombathely, Király kupa 2x30 perc)
  • Július 12. (péntek), 17.30 vagy 19.00: Szombathelyi Haladás vagy FC Pasching (Szombathely, Király kupa, 2x30 perc)
  • Július 16. (kedd), 18.00: Hapoel Ramat Gan – DVTK (Bük)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!