Sport

2013.05.15. 11:52

MLSZ: Maradt a diósgyőri pénzbüntetés

Hiába nem az a rigmus hangzott el a DVTK- FTC mérkőzésen a diósgyőri szurkolóktól, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága indoklásában megjelölt, a kiszabott büntetés maradt...

Hiába nem az a rigmus hangzott el a DVTK- FTC mérkőzésen a diósgyőri szurkolóktól, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága indoklásában megjelölt, a kiszabott büntetés maradt...

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 14-i ülésén a Diósgyőrrel szemben, az FTC elleni mérkőzéssel kapcsolatos határozatában kiszabott pénzbüntetést (200 ezer forint) hatályában változatlanul fenntartotta.

A fenti büntetés mellett színes lapok miatt 30 ezer forintot szabott ki a szövetség a DVTK-ra - adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

Előzmények

Az esettel korábban többször is foglalkoztunk, miszerint az MLSZ által a diósgyőri szurkolóknak tulajdonított rigmus, a DVTK szimpatizánsok körében csodálkozásra adott okot, az egyik internetes közösségi oldalon egyöntetűen foglaltak állást a drukkerek a tekintetben, hogy az idézett szólamot – más, ettől sokkal durvább mondatokkal ellentétében – soha nem használta ebben a formában a diósgyőri tábor.


[poll id="377"]


Információnk szerint a Diósgyőr - Ferencváros mérkőzés ellenőre, Kerekes György a jelentésben az idézett rigmus („Ki nem ugrál szar fradista”) elhangzásának időpontját is megjelölte, mégpedig a 34-35. percben. Sikerült megszereznünk a DVTK - FTC meccs tévés felvételét, de hiába kagylóztunk többször is, " target="_blank">ebben az időszakban nem hallottuk a ,,Ki nem ugrál…” című rigmust, ami ebben a két percben erőteljesebben behallatszott a tévés közvetítésbe az vendég táborból felcsendülő ,,diósgyőri c..…., b…….. az anyátok” volt, a meccs órája szerint 35:02-nél.



A kérdés az: a szövetségi ellenőrtől idézettek elhangzottak-e vagy sem a Diósgyőr - Ferencváros mérkőzésen?

A Ferencváros elleni mérkőzésen elhangzott szurkoló rigmus nem is úgy szólt, ahogy azt a szövetség fegyelmi bizottsága indoklásában megjelölte.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Ferencvárost 500 ezer, a Diósgyőrt pedig 200 ezer forintra büntette szurkolói megnyilvánulásai miatt a két csapat vasárnapi bajnoki mérkőzésén.

Hogyan került le Elek Ákosról a mez? Miként üdvözölték a vendégszurkolók a tribün népét? Volt-e Rudolf Gergő táncolni szombat este? Fotósunk kamerája elől egy fontos momentum sem maradhatott rejtve a vasárnapi rangadón. Mutatjuk őket!

Miskolc – Telt ház a diósgyőri stadionban, pontosztozkodás a pályán, kerítésen kívül szurkoló ultrák. Nézze meg Ön is a Diósgyőr – Ferencváros mérkőzés felvételeit!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!