Sport

2013.04.27. 20:10

Salakmotor: nem sikerült a döntőbe kerülni

Miskolc - A Magosi Norbert, Tabaka József, Benkő Roland összetételű magyar csapat csupán a negyedik helyen végzett a szombaton, Miskolcon megrendezett salakmotoros páros Európa-bajnokság elődöntőjén, így nem jutott be a németországi fináléba - ahová az első három helyezett kvalifikálta magát.

Miskolc - A Magosi Norbert, Tabaka József, Benkő Roland összetételű magyar csapat csupán a negyedik helyen végzett a szombaton, Miskolcon megrendezett salakmotoros páros Európa-bajnokság elődöntőjén, így nem jutott be a németországi fináléba - ahová az első három helyezett kvalifikálta magát.A győzelmet a lengyelek szerezték meg, miután az alapszakasz után megrendezett A-döntőben 5-1-re verték a szlovén együttest. A házigazda alakulat a B-fináléban, a harmadik pozícióért a csehekkel csatázott, akik viszont 5-1-re győzték le a Tabaka József, Magosi Norbert által alkotott magyar gárdát. Az ötödikek az olaszok, a hatodikok az osztrákok lettek. Az eseményt mintegy ezerháromszáz néző követte a népkerti Speedway Arénában, ahol Tabaka Józsefnek az első futamban leállt a motorja, a tizedikben pedig az élről bukott. Az eredmény egyértelműen csalódás, mert a drukkerek továbbjutást vártak a mieinktől...


Az alapszakasz végeredménye

1. Szlovénia (Matic Voldrih, Aleksander Conda, Jernej Pecnik) 20 pont

2. Lengyelország (Mariusz Puszakowski, Sebastian Ulamek) 20 pont

3. Csehország (Vaclav Milik, Josef Franc) 18 pont

4. Magyarország (Magosi Norbert, Tabaka József, Benkő Roland) 12 pont

5. Olaszország (Guglielmo Franchetti, Nicolas Covatti) 12 pont

6. Ausztria (Daniel Gappmaier, Lukas Simon) 8 pont  


A-döntő (az első helyért): Lengyelország – Szlovénia 5-1 (Sebastian Ulamek 3, Mariusz Puszakowski 2, Aleksander Conda 1, Matic Voldrih 0).

B-döntő (a harmadik helyért): Csehország – Magyarország 5-1 (Josef Franc 3, Vaclav Milik 2, Tabaka József 1, Magosi Norbert 0).

C-döntő (az ötödik helyért): Olaszország – Ausztria 3-3 (Lukas Simon 3, Nicolas Covatti 2, Guglielmo Franchetti 1, Daniel Gappmaier 0). Megismételt futam, egy-egy versenyzővel: Olaszország – Ausztria 3-0 (Nicolas Covatti 3, Lukas Simon bukott, kizárva).


A németországi döntőbe az első három helyezett került. A finálé résztvevője már a házigazdák válogatottja, valamint a tavalyi sorozat első három párosa, az ukránok, a lettek és a dánok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!