Sport

2013.03.09. 10:33

Nem csillogtak, „csak” nyertek

Nyíregyháza - A Sopron elleni győzelemmel indította a középszakaszt az NYKK.

Nyíregyháza - A Sopron elleni győzelemmel indította a középszakaszt az NYKK.Túl azon, hogy a hölgyek belépőjegy megváltása nélkül tekinthették meg a péntek esti mérkőzést, a hazai csapat tagjainak jóvoltából a szerencsésebbek még egy-egy szál virágot is kaptak a Sopron elleni bajnoki előtt. Az alsóházi középszakasz nyitányán elvileg a dunántúliak számára volt nagyobb a tét, hiszen ők amilyen váratlanul kicsúszott a felsőházból, olyan gyorsan szeretnének oda visszakerülni a „pótvizsgán”.

A nyíregyháziak is motiváltnak tűntek, kezdetben Mohácsi Máté vezérletével tapadtak a Tóth Gergely tripláival operáló riválisukra, majd Kaluha Csaba a negyed végén dudára egyenlített, aztán a bajnokság eleji formájában tündöklő Anthony Nelson vezérletével sikerült hétpontos előnyre is szert tenni.

Aztán a nagyszünet után tízre nőtt a különbség, s bár hullámvölgybe került az NYKK támadójátéka, a soproniak sem dicsekedhettek a dobóteljesítményükkel, így az utolsó negyed előtt sem fordult a kocka. Amikor szorulni kezdett a hurok, rendre jött egy-egy bravúros megoldás, ilyen volt Kaluha indításgólja vagy Bennet Davis dudára dobott középtávolija.

Mohácsi pedig megint megtette a magáét, így megszületett az NYKK újabb hazai sikere – különösebb csillogás nélkül is.

- KM-BT -

Jegyzőkönyv

Marso-Nyíregyháza KK–Sopron KC 74–69 (20–20, 16–11, 13–13, 25–25) 

Bujtosi csarnok, 400 néző, v.: Vígh, Jurák, Rácz Zs.

NYKK: Nelson 22/3, Berkis 9, Mohácsi 23/3, Boldizsár 5/3, B. Davis 9/3.

Csere: Kaluha 6, Polyák, Siska. Edző: Ferenczi Tamás.

Sopron: Thomas 13, Hinkle 13/9, Takács N. 5/3, Tóth G. 20/12, Barovics 9.

Csere: Molnár A. 4/3, Gombás 2, Vesztergom, Keresztes 3, Bus I. Edző:

Meszlényi Róbert.

Kipontozódott: Boldizsár (33. perc).

Az eredmény alakulása, 6. perc: 8–12, 12.: 25–20, 17.: 33–26, 24.: 43–33, 30.: 47–44, 34.: 56–48, 38.: 64–53.

Mesterszemmel

Ferenczi Tamás: – Hamarabb is eldönthettünk volna a mérkőzést, de az igazsághoz tartozik, hogy a Sopron is remekül küzdött. Amikor kellett, mindig tudtunk újítani.

Meszlényi Róbert: – Továbbra is érződik a játékunkon, hogy irányítónk, Jermaine Thomas sérülten játszik, nincs ritmusa a játékunknak és ponterő sincs bennünk. Otthon megpróbálunk javítani.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!