Sport

2013.03.23. 18:47

Még szükség van a légiósokra

Nyíregyháza - Anthony Nelson ezúttal indiszponált volt, Martins Berkis viszont magára talált.

Nyíregyháza - Anthony Nelson ezúttal indiszponált volt, Martins Berkis viszont magára talált.A bajnokság korábbi meccsein a Marso-NYKK összes pontjának jelentős része érkezett az egyes, valamint az azóta Puerto Ricóba távozott center, Bennet Davis jóvoltából az ötös posztról. A pénteken, a Pécsi VSK ellen 88–82-re elveszett középszakaszbeli találkozón írd és mond három egység született ebből a két pozícióból. A Davis távozása és Boldizsár Ferenc sérülése után beugró Varga Márton eredménytelen támadójátékának lehet oka a fiatalság, de az irányító Anthony Nelson kívülről kedvetlennek tűnő teljesítményére már illik valamiféle magyarázatot adni.

– Azért Varga Márton is bizonyította már korábban, hogy tud ő ennél jobban is játszani, de tény, az ő életkora és viszonylagos tapasztalatlansága ad egy kis „felmentést” történtekre, hozzáteszem a büntetőket és az abszolút ziccert ezek ellenére még be lehetne dobni – mondta a középszakaszbeli legutóbbi hazai mérkőzés sarkalatos pontjairól Ferenczi Tamás, a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat vezetőedzője.

– Nelson indiszponáltsága feltűnő volt, és rá is nyomta a bélyegét a játékunkra. Irányítónk a meccs után sajnálkozott is, és arról beszélt, hogy a hátralévő három meccsen úgy fog küzdeni, hogy bebizonyítsa: a rosszabbul sikerült meccs után a régi énje az igazi.

Említsük meg a pozitívumokat is, mert a vereség ellenére azokból is volt. Mohácsi Máté például a 31 pontjával és hat triplájával azt is felülmúlta, amit az utóbbi hetekben megszoktunk tőle, és Martins Berkis is a bajnokság elején megismert formáját mutatta.

Mohácsi eredményes játéka és a végén dobott négy bravúros hárompontos találata nagyon kellett ahhoz, hogy viszonylag szoros eredményt érjünk el – így Ferenczi Tamás. – Bízom benne, hogy a hosszú idő után ismét jól teljesítő Berkis is ezt az oldalát mutatja a bajnoki véghajrában, mert így, hogy nagy valószínűséggel Boldizsár Ferenc már nem lesz bevethető, rá is nagy szükségünk van ponterő, és a szerkezetben keletkezett űrök betöltése tekintetében is.

A nyíregyháziakra meccsmentes húsvéti készülődés és ünnep vár, hiszen a hétvégén szabadnaposak, legközelebb pedig április 6-án, Szombathelyen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!