Sport

2013.03.19. 09:39

Májusban lesz Miskolc Rali

Miskolc - Egy esztendőnyi szünet után a borsodi megyeszékhely visszatér a ralisport vérkeringésébe.

Miskolc - Egy esztendőnyi szünet után a borsodi megyeszékhely visszatér a ralisport vérkeringésébe. Április első hétvégéjén Egerben rajtol az idei első osztályú ralibajnokság. Az elfogadott versenynaptár szerint az idény második viadalát Miskolcon bonyolítják le. A D-Moto Kft. kapta meg a rendezési jogot, a szervezőmunka pedig gőzerővel zajlik. Kétnapos, kompakt versenyt terveznek, ahol a szakág valamennyi mezőnyét láthatják majd a kilátogató érdeklődők. Prológ, klasszikus bükki- és Ózd környéki gyorsasági szakaszok szerepelnek a programban.

Kompakt hétvége

– Május 11-én és 12-én érkezik Borsodba a ralis mezőny – fogalmazott érdeklődésünkre Adamovits Márk, főszervező. - A miskolci városháza előtt lesz egy rajtceremónia, ezután pedig a népkerti arénában a hagyományosnak tekinthető prológon gyűlik össze a teljes mezőny. A körverseny után esti gyorsasági szakaszokkal kezdődik az ORB számára a Miskolc Rali, méghozzá a Bükkszentkereszt – Bükkszentlászló és a Lillafüred – Mályinka közötti szakaszon. Másnap becsatlakozunk az ózdi ralitúrás forgatagba, Sátánál és Királdnál is láthatóak lesznek a legjobb párosok. A Miskolc Rali programja tehát körvonalazódik, másfél hónappal az autós hétvége előtt kezdenek összeállni a részletek. A verseny első napján az ORB mellett a Rallye2, a Historic és az MNASZ sprint mezőny csatázik majd egymással Miskolcon és a város környékén, míg másnap az Ózdhoz közeli gyorsasági szakaszokon az ORB-s és a rallytúrás egységek foglalják el az észak-borsodi aszfaltcsíkot.

Komoly mezőny várható

– Örülök, hogy a környezetvédelmi szakhatóságok ilyen segítőkészek – folytatta Adamovits Márk. – Nagyon sokan állnak a futam mellett, amiért szintén hálás vagyok. Ki kell emelnem a miskolci önkormányzatot, valamint dr. Ádám Antal ralitúrás rendezőtársamat, akivel együttműködve sikerülhet egy élvezetes és sportszakmai szempontból is jó hétvégét tető alá hozni. Terveink szerint első napon 170, a másodikon pedig nagyjából 160 versenyautó alkotja majd a teljes mezőnyt, ami azt hiszem, komoly előrelépés lenne az elmúlt esztendőkhöz képest.

ÉM-ME

Múlt, jelen, jövő

2012-ben az ORB teljes egészében elkerülte régiónkat. Idén azonban változik a helyzet, hiszen Eger után Miskolcon folytatódik a sorozat, sőt az őszi magyar-szlovák Kassa Rali is viszonylag könnyen elérhető megyénkből.

Rali ob versenynaptár

Az Országos Rali Bajnokság idei versenynaptára:

  • Április 5-7.: Eger Rali
  • Május 11-12.: Miskolc Rali
  • Július 12-14.: Veszprém Rali
  • Szeptember 6-7.: Kassa Rali
  • Szeptember 27-29.: Budapest Rali
  • November 7-9.: Mecsek Rali
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!