Sport

2013.03.01. 11:21

Légfegyveres Eb - Nincs magyar döntős női pisztolyban, a csapat ötödik

Budapest/Odense, 2013. március 1., péntek (MTI) - Babicz Sárának, Tobai-Sike Renátának és Csonka Zsófiának sem sikerült döntőbe jutnia a női pisztolyosok között az odensei légfegyveres Európa-bajnokság pénteki napján, a hármójuk alkotta csapat pedig az ötödik helyen végzett.

Budapest/Odense, 2013. március 1., péntek (MTI) - Babicz Sárának, Tobai-Sike Renátának és Csonka Zsófiának sem sikerült döntőbe jutnia a női pisztolyosok között az odensei légfegyveres Európa-bajnokság pénteki napján, a hármójuk alkotta csapat pedig az ötödik helyen végzett.A viadal honlapja szerint a tavalyi kontinensviadalon ezüstérmes együttesben nem szerepelt Babicz végzett a legelőkelőbb helyen, ám ő is csak a 20. pozíciót tudta megszerezni. A 2010-es világbajnokságon a juniorok között sportpisztolyban (25 méter) ezüstérmes sportoló 378 körrel zárta a 40 lövéses alapversenyt. A nyolcas fináléba kerüléshez minimum 380 körre lett volna szükség.

Tobai-Sike 377 körrel a 21., míg a sportpisztolyban olimpiai hatodik, ebben a számban Londonban 16. Csonka 372-vel a 32. lett az 55 fős mezőnyben.

A csapatversenyben a magyarok (1127 kör) mindössze három körrel maradtak le a dobogóról, az aranyérmet pedig a szerbek (1134 kör) szerezték meg.

Pénteken még a férfi puskások versenyét rendezik az Eb-n.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!