Sport

2013.02.22. 15:33

NYKK - Szombat doktor, mint főszereplő

Nyíregyháza - Sérülés és újabb betegségek nehezítik az NYKK helyzetét a listavezető Alba Fehérvár elleni bajnoki előtt.

Nyíregyháza - Sérülés és újabb betegségek nehezítik az NYKK helyzetét a listavezető Alba Fehérvár elleni bajnoki előtt.Az olyan balszerencsés, egyben utólagos boncolgatásra okot adó vereség, amelyet a múlt héten a Szombathely ellen szenvedett el (75–77) a Marso-NYKK, hajlamos arra, hogy a következő fellépésen megsokszorozza a vesztes fél erejét. Főleg, hogy az élvonalbeli férfibajnokságban szereplő nyíregyházi csapat szombaton (18 óra, bujtosi csarnok) a listavezető Alba Fehérvár legénységét fogadja.

– Érezni is a játékosokon, hogy dacossá tette őket a múlt heti vereség, de a legfőbb bajunk az, hogy Péntek vagy inkább Szombat doktor állítja majd össze a csapatot – mondta a csapat körül kialakult nem mindennapi helyzetről Ferenczi Tamás vezetőedző.

– A rengeteg gondunk-bajunk közül Boldizsár Ferenc sérülése nem újkeletű, az viszont az, hogy erőcsatárunk combizomhúzódása nem sokat javult, így gondolva a jövő heti, debreceni találkozóra valamint az azt követő középszakaszra, nem kockáztatjuk meg a szerepeltetését. Mohácsi Máté és Kaluha Csaba betegség miatt az egész heti edzésmunkát kihagyta, így az ő bevetésük erősen kétséges. Ebben a helyzetben előtérbe lépnek a fiatalok, közöttük lesz olyan, akire kulcsszerep hárul majd, más a rotációban juthat lehetőséghez. A motivációval viszont nem szabad, hogy baj legyen, hiszen az aktuális első helyezett ellen mindig felemelő játszani, a kialakult helyzetben pedig nem minket nyomaszt majd a tét.

A nyíregyházi sorok tehát fogyóban vannak, a fehérváriaké viszont gyarapodóban. Kihasználva, hogy az amerikai bedobó, Hollis Damian megkapta a magyar állampolgárságot, a felszabaduló légióshelyet a héten be is töltötték a korábbi háromszoros bajnoknál, és soraikba szólították az eddig Debrecenben szereplő Kevin Smith-t (cserében Medve Máté lett a hajdúságiak kosarasa). A múlt héten hasonló volt a helyzet, akkor a Szombathelynél mutatkozott be a Nyíregyháza ellen egy exfactumos kosaras, Brian Stafford. Vehetjük ezt rossz előjelnek?

– Ha Smith már bevethető lesz, vele méginkább erősödik az Alba, viszont a jelek arra utalnak, mintha a sereghajtó Debrecennél letettek volna a bentmaradás kiharcolásáról – véli Ferenczi Tamás. – Egy biztos: nálunk a szokottnál is nagyobb teher és szerep hárul majd a három légiósra, és korábban akadt már rá példa, hogy Anthony Nelson, Martins Berkis és Bennet Davis remeklése kellett a győzelmünkhöz. Ha ők a vállukra veszik a csapatot, akkor szombaton sem kell lemondanunk arról, hogy meglepetést szerezzünk.

Az már biztos, hogy a nyíregyháziak az alsóházban vívják meg a középszakasz mérkőzéseit, de a sorsolás miatt cseppet sem mindegy, hogy hányadik helyről. A szombatival együtt két forduló van még hátra, jó hajrával egy-két helyezést még előreléphet az NYKK a jelenlegi tizenegyedikről. Az Alba Fehérvár pedig megőrizné elsőségét, ehhez vélhetően mindkét hátralévő idegenbeli meccsét meg kell nyernie. Dzunics Braniszlav, az Alba edzője hétközben úgy nyilatkozott, hogy papíron Nyíregyházán könnyebb dolguk lehet, mint Szombathelyen. Szombaton minden kiderül...


NB I. A csoport

Férfiak, 21. forduló

Szombat: Jászberény–Zalaegerszeg (17.30), Marso-NYKK–Alba Fehérvár, Kaposvár–Sopron, Szeged–Körmend, Pécsi VSK–Psk (valamennyi 18).

Szerda: Szombathely–Debrecen (18.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!