Sport

2013.02.26. 10:07

Rácz Irén gőzerővel készül a III. Tüske-kupára

Debrecen - A debreceni Hódos Imre sportcsarnokban március 16-án megrendezésre kerülő III. Tüske-kupa fightcardja remek bunyókat kínál, nagy csata várható a viadal egyetlen női MMA-mérkőzésén is, ahol a debreceni Rácz Irén a vegyesharcban kitűnő Perjési Dórával csap össze.

Debrecen - A debreceni Hódos Imre sportcsarnokban március 16-án megrendezésre kerülő III. Tüske-kupa fightcardja remek bunyókat kínál, nagy csata várható a viadal egyetlen női MMA-mérkőzésén is, ahol a debreceni Rácz Irén a vegyesharcban kitűnő Perjési Dórával csap össze.

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a Rácz Irén-Perjési Dóra MMA superfight, az összecsapás még véletlenül sem sorolható a tuti tipp kategóriába. Irén amellett, hogy kétszeres felnőtt ökölvívóbajnok, az MMA-ban is egyre jártasabb, míg riválisa komoly kempo múlttal rendelkezik.

- Láttam már Perjési Dóra néhány meccsét, ügyes, technikás, megvan minden eszköze, hogy eredményes legyen ketrecharcban – mondta ellenfeléről Rácz Irén, aki számára nem lesz ismeretlen a Hódos légköre, a 2011 áprilisában megrendezett Pitbull-gálán a keceli Urbán Ivettel ütközött MMA-ban. – Azért szeretem a ketrecharcot, mert itt egy pillanat alatt lehet győzni, de ha nem figyel az ember, a vereség is gyorsan jön. De azt hiszem, elég tapasztalatot szereztem már a küzdősportokban, nagyon oda fogok figyelni, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen jól szerepeljek.

A bajnoknő elismerte, hosszú esztendők küzdősport tapasztalata ide, több sportágban való jártasság oda, a hazai mérkőzések előtt különösen izgul. Az is emeli a tétet, hogy a Hódos Imre sportcsarnokban várhatóan népes szurkolótábor előtt kell majd számot adnia tudásáról.

- A mérkőzés hatalmas kihívás lesz számomra, nagy a felelősség – fogalmazott. – Sok barátom, ismerősöm, tanítványom ott lesz a Hódosban, jelezték, jönnek a márciusi gálára. A médiának is köszönhetően egyre többen ismernek, fokozott bennem a megfelelni akarás, de a ketrecben igyekszem csak a harcra koncentrálni, kizárni a külső körülményeket.

Adja magát a kérdés, vajon mi lehet a nyerő taktika a felkészült Perjési Dóra ellen? Irén kéztechnikája talán a legjobb a magyar MMA-s nők között, de mi várható földön?

- Egyre többet tudok a földharcról, gyakorlom is rendesen – jelentette ki. – Úgy gondolom, meglátszik a folyamatos edzések eredménye, igyekszem tudatosan alkalmazni a technikákat. A meccsen megpróbálok majd kézzel erősen bekezdeni, ha lekerülünk földre, arra kell figyelnem, hogy én legyek felül.

Ha a sportról van szó, a Pitbull-fighter igazi fanatikus, a civil életben tanárként dolgozó Irén munka után ökölvívó és MMA edzéseken is részt vesz.

- Fele-fele az arány a tréningek között, de a napi két edzés szinte mindig megvan – érzékeltette edzésterhelését. – Az ökölvívás mellett vegyesharc is szerepel a programomban, hétvégén pedig futni járok. A heti 10-12 edzést megpróbálom mindig beilleszteni a felkészülésbe. Motivál, hogy márciusban hazai ketrecben, komoly mérkőzés vár rám, menni kell előre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!