Sport

2013.01.25. 11:31

Küldjön hírt! - DFTSE utánpótlás-tenisz sikerek

Debrecen - A január 14.-én véget ért U12-es és U14-es Tenisz Fedettpályás Országos Bajnokságon ismét sikeresen szerepeltek a DFTSE lány teniszezői.

Debrecen - A január 14.-én véget ért U12-es és U14-es Tenisz Fedettpályás Országos Bajnokságon ismét sikeresen szerepeltek a DFTSE lány teniszezői.A 12 éven aluliak között Almási Kitti egyéniben az előkelő 2. helyezést érte el, párosban pedig tavalyi sikerét megismételve, budapesti partnerével (Bartosik Réka, Röpte SKE) ismét győzni tudott. Ezzel Kitti mérlege egy arany- és egy ezüstérem. Az eredményeknek köszönhetően Kitti szerepelni fog a téli csapat EB-n hazánkat képviselő válogatottban.

Az idén korosztályt váltó, az U14-ben tehát fiatalnak számító Aranyi Ágnest a nyolc között búcsúztatta a későbbi második helyezett. Ági, aki a múlt évet az U12-es ranglista élén fejezte be, párosban tavalyi nagy riválisával, Lukács Líviával (PVTC) indult, akivel együtt sikerült megszerezniük a 2.helyezést úgy, hogy a döntőben szoros mérkőzésen maradtak alul. Áginak ez összesen a 7. OB érme.

Varga Ákos edző tanítványainak fent említett sikerei azért is roppant értékesek, mert a riválisok között több versenyzőnek edző, vagy volt sikeres teniszező az édesanyja, édesapja. Arról nem is beszélve, hogy amíg Budapesten még akadnak tehetősebb klubok, illetve támogatók, addig a vidéki utánpótlás tenisz minden szempontból magára van hagyva.

Aranyi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!