Sport

2013.01.20. 12:50

Férfi kézilabda-vb - Mocsai: borzasztóan erősek a lengyelek

Madrid, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Mocsai Lajos szövetségi kapitány véleménye szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatottra a hétfői, barcelonai nyolcaddöntőben a spanyolországi világbajnokságon.

Madrid, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Mocsai Lajos szövetségi kapitány véleménye szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatottra a hétfői, barcelonai nyolcaddöntőben a spanyolországi világbajnokságon."Visszanyúltak azokhoz a rutinos játékosokhoz, akik korábban vb-érmesek voltak. Meccsről meccsre javult a teljesítményük. Nekünk az elmúlt napokban voltak problémáink, az irányító Császár Gábor beteg, és nem igazán javul az állapota. Remélem, hétfőn már rendben lesz" - mondta a szakvezető a vasárnapi, utazós napon.

A magyarok Madridból Barcelonába költöznek, és ott folytatják a tornát.

Mocsai kiemelte, hogy a lengyel és a magyar csapat jól ismeri egymást, rendszeresen találkoznak Eb- vagy vb-felkészülés során.

"Legutóbb szerencsével döntetlent játszottunk velük, de érezhetően borzasztóan erősek. A csoportküzdelmek során nem akartunk számolni, ki lenne nekünk jó a kieséses szakaszban, ezt tartjuk becsületesnek" - tette hozzá a kapitány.

Amennyiben a magyarok sikerrel veszik a hétfői nyolcaddöntőt, akkor a negyeddöntőben - a papírforma alapján - az Európa-bajnoki címvédő dánok következhetnek szerdán, ugyancsak Barcelonában.

A nyolcaddöntők párosítása:

vasárnap:

Németország-Macedónia, Barcelona 15.45

Oroszország-Brazília, Zaragoza 17.30

Dánia-Tunézia, Zaragoza 20.15

Franciaország-Izland, Barcelona 20.15

hétfő:

Spanyolország-Szerbia, Zaragoza 19.00

Egyiptom-Szlovénia, Barcelona 19.00

Horvátország-Fehéroroszország, Zaragoza 21.30

Magyarország-Lengyelország, Barcelona 21.30

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!