Sport

2012.12.20. 13:59

Zsinórban harmadszor Miskolcon

 Tizenkilenc együttes vesz majd részt Miskolcon az U18-as női kosárlabda Eb B-divíziójának küzdelmén.

 Tizenkilenc együttes vesz majd részt Miskolcon az U18-as női kosárlabda Eb B-divíziójának küzdelmén. A tornára 2013. augusztus 15-25. között a miskolci városi sportcsarnokban és az egyetemi körcsarnokban kerül majd sor. A rendezvényről dr. Zsiga Marcell sportért felelős alpolgármester csütörtökön tartott sajtótájékoztatót.

Siker

Elmondta, hogy a város 2011 és 2012 után sorrendben harmadszor rendezhet női utánpótlás kontinensviadalt és ezt a sportdiplomáciai sikert a korábbi tornákon kiállított bizonyítványa alapján érdemelte ki. – A házigazda szerepért, szoros együttműködésben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével, nagy harcot vívtunk – közölte dr. Zsiga Marcell, majd hozzátette: – Mi védtük a korábban kivívott „állásainkat” és ezt díjazta a döntéshozó testület, a FIBA Europe. A tíznapos eseményen rendhagyó módon tizenkilenc indul: Magyarország válogatottja mellett (csapatunk szövetségi edzője Peresztegi Nagy Ákos, a Work Force-DKSK Miskolc vezetőedzője lesz), Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Izrael, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Norvégia, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc és Ukrajna vesz részt. A mieink csoportellenfele Luxemburg, Skócia, Románia és Lettország lesz. Az A-divízióba való feljutáshoz az első három hely valamelyikét kell megszereznie együttesünknek. – Biztos vagyok benne, hogy fiataljaink számíthatnak majd a női kosárlabdázást különösen kedvelő helyi és környékbeli szurkolók támogatására – zárta gondolatait dr. Zsiga Marcell.

ÉM-KT

A kettő között lesz 

A Miskolcon tavalyelőtt rendezett U18-as, B-divíziós női kontinensviadal 43 millió forintba került, az idei U16-is, A-csoportos viadalt pedig 88 millió forintból tartották meg. Az eseményekhez 5-5 millió forinttal járult hozzá Miskolc város önkormányzata. Arra a kérdésünkre, mely szerint mennyit „kóstál” majd a 2013-as Európa-bajnokság, dr. Zsiga Marcell azt válaszolta, hogy ez az összeg a kettő között lesz majd. A költségvetés még nem készült el, de az biztos, hogy a megyeszékhely (az érintett intézmények, a szállásadók, a vendéglátóipari egységek, a személyszállítók) jelentős pluszt könyvelhetnek el, miként az adókból (áfa, idegenforgalmi) ugyancsak számottevő bevétel keletkezik majd. Az idei nyáron csaknem ezren bizonyíthatóan az Eb-re érkeztek Miskolcra és együttesen tízezer vendégéjszakát töltöttek itt, jövőre ezek a számok (és az együttes bevételek) még imponálóbbak lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!