Sport

2012.11.08. 12:09

VRC: a győzelem kötelező

Pénteken hazai környezetben szerepel a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.

Pénteken hazai környezetben szerepel a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.A sárga-kékek 17.30-tól a barcikai csarnokban látják vendégül a Gergi Háló Csepel együttesét.

Dudás András, a Vegyész RC Kazincbarcikai vezetőedzője:

– A fővárosiak könnyebb ellenfélnek ígérkeznek, mi azonban a mezőny valamennyi csapatát komolyan vesszük – kezdte Dudás András, a Vegyész RC-Kazincbarcika vezetőedzője, majd így folytatta:

–Egyébként pedig nagyobb munkába kezdtünk!

Ez erősebbekre

A tréner kijelentette, hogy komoly felkészülésbe kezdtek, néhány hét múlva ugyanis már jönnek az erősebb ellenfelek, amikor először a Kecskeméttel, majd a Dággal és a Dunaújvárossal csapnak össze.

– Természetesen nem hagyjuk figyelmen kívül a soros gárdákat, először a Csepelt, majd a Sümeget

és a Debrecent sem – folytatta a Vegyész RC szakmai munkájának irányítója. – Ezek a csapatok a második vonalat jelentik az NB I-ben, ellenük kötelező győzelmeket aratnunk, ha el akarjuk érni a célunkat. Márpedig nem módosítottunk tervünkön! A csepeliek ellenében szó sincs arról, hogy kísérletezni fogunk, mindenki játszik, akinek kell, nem fogjuk vissza magunkat és tudásunkból semmit nem hagyunk majd az öltözőben. Azt a játékot akarjuk pótolni, amelyet a sérülések és a betegségek miatt nem tudtunk produkálni.

Ketten nem játszhatnak

Dudás András arról beszélt, hogy a pályán erőteljes szervajátékkal fognak nyomást gyakorolni

ellenfelünkre és alapjátékukon akarunk javítani. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha kivédekeznek egy támadást, ebből fognak indítani. Annak érdekében, hogy ez így legyen, hatékony mezőnymunkát kívánnak bemutatni.

– Ezeken a taktikai elemeken dolgozunk, hogy fejlődjünk arra a szintre, amelyet majd a mezőny legkiválóbb együtteseivel szemben kell bemutatnunk – közölte a mester.

A VRC-ben sérült Lehóczky L., akinek a vállát kezelik, így nem játszhat és csak később derül ki, hogy mikor szerepelhet. Orosz térdét nem műtötték meg, egyre-másra kapja az injekciókat, és utána derül ki, hogy mikor vethetik be.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!