Sport

2012.10.21. 15:47

Tisztes helytállás a kazah bajnok ellen

A végéhez ért a Kontinentális Kupa Vaasaban, Finnországban. A Miskolci Jegesmedvék harmadik mérkőzésükön a kazah bajnokkal játszották, és tisztességesen helytálltak.

A végéhez ért a Kontinentális Kupa Vaasaban, Finnországban. A Miskolci Jegesmedvék harmadik mérkőzésükön a kazah bajnokkal játszották, és tisztességesen helytálltak.Tim Kehler vezetőedző ismét Gyenes Dávidnak adott bizalmat a kapuban a Jegesmedvék harmadik, zárómérkőzésén a Kontinentális Kupa vaasai selejtezőjében. A Macik számára nem kezdődött túl jól a meccs, hiszen a kazahok a 4. percben megszerezték a vezetés. Argokov kék vonalas lövésébe Sharifyanov szúrt bele, és a korong a hálóban kötött ki (1-0). A 6. percben Ritó lövése a felsővasról vágódott fölé. A Beibarys nagyon erős tempót diktált, látszott, hogy szeretnék gyorsan dűlőre vinni a mérkőzést, ám az ezúttal sárgában játszó Macik védekezése egészen jó volt ebben az időszakban, Gyenesnek kevés igazán komoly védést kellet bemutatnia. A játék nagyobb részt a Jegesmedvék harmadában folyt, a miskolciak inkább a gyors kontrákban bíztak, ám gólt nem sikerült szerezni. A lefújás előtt pár másodperccel még Miskolczi próbálkozott, de nagy lövését védte Raitums.

Emberhátrányos gólok

A második harmadól egy perc sem telt el, amikor egy védelmi kihagyás után jött az újabb kazah gól. A kapu előtt egyedül hagyott Akolzin könnyedén lőtte a pakkot a hálóba (2-0). A 4. percben a Macik megkapták a tornán első emberhátrányos gólukat: a sakk-mattra kipasszolt helyzet végén Repkin helyezett a tehetetlen Gyenes mellett a kapuba (3-0). A norvég bíró ezután sorra szórta ki a miskolciakat, és ez újabb kazah gólt eredményezett: a 9. percben egy kapu előtti kavarodásban többen is próbálták Gyenesen áttuszkolni a korongot és ez végül Akolzinnak sikerült (4-0). Az első kazah kiállítást csak a 12. percben fújta be a bíró, ám ezt sajnos nem sikerült kihasználni.

Felpörgött Macik

A harmadik harmad első nagy helyzetét a Macik hagyták ki, a 2. percben Fodor kapu előtti passzáról milliméterekkel maradt le Saluga. A 7. percben emberelőnyben játszottak a Macik, Hegyi lövésébe rosszul ért bele a kapus, akorong továbbperdült, de végül centikkel mellé ment. Erre a harmadra alaposan felszívták magukat a Jegesmedvék, sokkal többet támadtak, mint korábban, és kialakított helyzetből is akadt jócskán, sajnos gól nélkül. A Beibarys sem hagyta persze magát, Gyenesnek több nagy védése is volt. Egy perccel a meccs vége előtt Nagy G. okos, lapos lövése alig kerülte el a kaput.

A Jegesmedvék utolsó finnországi mérkőzésükön tisztességesen helytálltak, egyedül csak az elmaradt gól miatt lehet hiányérzete a szurkolóknak.

A tornán minden mérkőzésen megválasztották az adott meccs legjobbjait mindkét csapatból. Ezt az elismerést a Macik közül – sorrendben péntektől vasárnapig – Miskolczi Márk, Gyenes Dávid és Láda Balázs kapta.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Beibarys Aturau

0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

Vaasa Arena 100 néző

Gól: Sharifyanov, Akolzin(2), Repkin,

Kiállítás: 10 perc illetve 4 perc

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy G., Szirányi, Bobcek, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.

Beibarys Aturau: Raitums – Antonov, Danilov, Zubkov, Sharifyanov, Repkin, Tryasunov, Argokov, Ogorodnikov, Sihvonen, Dolishnya, Akolzin, Zakharov, Akolzin, Gulyakov, Kozyrev, Milotinsky, Jegorov, Nemolodyshev(k). Edző: Alexander Istomin.

Tim Kehler: - Először is gratulálok a Beibarys Aturau csapatának és edzőjének a torna megnyeréséhez. A mi csapatunk a mai mérkőzésen is megpróbálta kihozni magából a maximumot, kár, hogy nem tudtunk gólt lőni. A torna összességében nagyon hasznos volt számunkra, olyan szinten, sebességgel kellett játszanunk, amilyenhez a játékosaink egyáltalán nem voltak hozzászokva. Az első mérkőzés után sikerült felvennünk a szükséges fordulatszámot, a csapat hozzáállása kitűnő volt, és végül megtaláltuk a helyes utat. Mi tanulni jöttünk ide, és úgy érzem nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk. Most visszamegyünk Magyarországra, és minden erőnkkel a MOL Ligára összpontosítunk.

Alexander Istomin: - Jó mérkőzést játszottunk a Miskolccal, és magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!