Sport

2012.10.06. 09:56

Leánykérés és Fradi-verés

Miskolc - Ismét a Fradi látogatott pénteken este a Jégcsarnokba, és ha nehezen is, de a Jegesmedvék legyűrték ellenfelüket.

Miskolc - Ismét a Fradi látogatott pénteken este a Jégcsarnokba, és ha nehezen is, de a Jegesmedvék legyűrték ellenfelüket.Nem akármilyen eseménnyel indult az este, ugyanis a Jégcsarnok – és persze a Jegesmedvék – történetének első leánykérése zajlott a jégen. Sztojko László, aki 1978-tól, azaz az első miskolci jégkorongmérkőzés óta szurkol a csapatnak, stílusosan szerette volna megtudakolni kedvese, Fodor Edit szándékát a közös jövőjükkel kapcsolatban. A klub munkatársaival közösen szervezték meg az összeesküvést, amely egy videóval indult a kivetítőn. Miközben mindenki az óriási képernyőn nézte a leendő vőlegény rövid filmjét, addig a főszereplő is bement a pálya közepére, ahol kedvese a kezdőbedobás elvégzésére készült. A gyűrűt egy sárga-fekete párnán az egyik kicsi Maci-hokis prezentálta az ifjú párnak, akiket nyugodtan lehet immár így hívni, hiszen a féltérden elhangzott kérdésre a válasz igen volt, amit a csaknem ezer Jegesmedve szurkoló tapsvihara pecsételt meg.

Kezdés után Fradi gól

 A mérkőzés alig kezdődött el, máris vezetett a Fradi. Dancsfalvi a kék vonal közeléből emelt be a kapu elé, ám a korong valahogy a hálóban kötött ki (0-1). A Miskolc persze igyekezett minél előbb kiegyenlíteni, záporoztak a lövések a Fradi kapujára, ám az újonnan igazolt cseh kapus, jól állta a jeget.

Ismét Fodor

A második harmadban alaposan rákapcsolt a Miskolc, és a 4. percben – emberelőnyben – ki is egyenlítettek. Egy kapu előtti kavarodásnál Fodor volt a legszemfülesebb, és közelről bevette Meravy kapuját. Továbbra is a Jegesmedvék maradtak támadásban, de sorra hagyták kihasználatlanul az emberelőnyöket. Megint csikorgott a gépezet, sok volt a rossz passz, közben pedig a sikerült minden helyzetet kihagyni. A Fradi sem nézte tétlenül a meccset, több veszélyes támadásuk is volt.

Miskolczi gyönyörű emelése

A harmadik harmad egy nagy Czuba helyzettel kezdődött, de a kanadai légiós egy méterről hibázott. Alig telt el egy perc, amikor Miskolczi vitte a pakkot oldalról a kapu elé, majd gyönyörű mozdulattal, fonákkal emelt a felső sarokba (2-1). Újabb egy perc, újabb miskolci gól. Ritó harcolt meg a korongért, középre adott, a pakk végül eljutott Dubekhez, aki egy lépésről az üresen maradt kapuba emelt (3-1).


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – FTC-ESMTK

3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Miskolci Jégcsarnok 900 néző, V: Haszonits, Sós, Gangel, Kormos

Gól: Fodor, Miskolczi, Dubek, ill. Dancsfalvi

Kiállítás: 18 perc illetve 22 perc

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Budai, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Czuba, Miskolczi, Orosz, Sijka, Nagy G., Szirányi, Bobcek, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.

FTC-ESMTK: Meravy – Lencsés, Feil, Horváth, Gergely, Hoffmann, Hrajnoha, Géczi, Dancsfalvi, Németh, Borbás, Győri, Revák, Bontovics, Kiss, Léránt, Erdélyi, Hegyi, Pilcsik, Hegyi D., Saliji, Szőke(k). Edző: Dobos Tamás.

Tim Kehler: - Nagyon örülök a győzelemnek, nagyon megküzdöttünk érte. Ezúttal 1-1-es állás után mi tudunk ellenfelünk fölé kerekedni. Jó volt látni, hogy Miskolczi a sérülése után remek játékkal és szép góllal tért vissza. Most sorozatban játsszuk a hazai mérkőzéseket, remélem a csapat teljesítménye is összeáll. Vasárnap rögtön egy kemény teszt következik számunkra, a Csíkszereda elleni mérkőzés.

Dobos Tamás: - Az első két harmadban nagyon jól tartottuk magunkat. A harmadikban viszont elkövettünk két olyan hibát, amilyet ezen a szinten nem szabad. A Miskolci meg is büntetett bennünket, és így megnyerte a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!