Sport

2012.09.30. 20:57

Jobban kontrázott a Dab

Ismét rangadót rendeztek a miskolci Jégcsarnokban, hiszen a tavalyi MOL Liga döntő két résztvevője feszült egymásnak. A Dab ezúttal két kontrával verte meg a Macikat.

Ismét rangadót rendeztek a miskolci Jégcsarnokban, hiszen a tavalyi MOL Liga döntő két résztvevője feszült egymásnak. A Dab ezúttal két kontrával verte meg a Macikat.

A mérkőzést a vendégek kezdték nagyobb lendülettel, az első percekben a két kapus közül Budainak akadt több munkája. Az addigi legnagyobb helyzetet a 8. percben azonban Saluga hagyta ki, aki már csak Sevelaval állt szemben, de a kapusba lőtt. A Dunaújváros támadott többet, de a miskolci védelem – Budaival az élen – állta a sarat. A Dab fölény fél perccel a vége előtt érett góllá: 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, amikor Peterdi ment el a szélen és kilőtte a jobb sarkot (0-1).

Bunyó és miskolci gól

A második harmadban a Miskolc beleerősített, a 3. percben Nagy Gergő hatalmas bombáját látványos vetődéssel védte Sevela. Egy perccel később Szirányi szép csellel játszotta magát tisztára, lövését a vendégkapus csak másodjára tudta megfogni. Az 5. percben – emberhátrányban – a Popovics szerzett korongot, bevitte a vendégharmadba, rá is lőtte, de Sevela hárította. A 8. percben a vendégek sakk-mattra játszottak egy helyzetet, de Galanisz lövését Budai elképesztő bravúrral védte lábbal. A 11. percben a kapuvas segítette ki Budait egy nagy lövésnél. A 13. percben előnyben játszottak a Bikák, amikor Gröschl egyedül maradt a bal kapuvasnál, kapta is a korongot, ám az üres hálóba sem tudta beütni. Pár másodperccel később Nagy R. támadta meg a korongot már megfogó Budait. Ebből hatalmas csetepaté lett, amely során Atkinson alaposan helyben hagyta Nagyot, ám végül mindketten mehettek zuhanyozni. A 15. percben 6 másodperc alatt használtak ki egy emberelőnyt a Jegesmedvék. Nagy Gergő közelről emelt a Sevele fölött a felső sarokba (1-1). Két perccel a vége előtt Galanisz már elvitte a korongot Budai mellett, az üres kapura emelt, ám a miskolci kapus még valahogy visszanyúlt és megakadályozta a gólt.

Két kontra döntött

A harmadik harmad 5. percében megszerezte a vezetést a Dab, egy gyors kontra végén Gröschl mattolta Budait (1-2). A 8. percben egy oldalról beadott korong elment Sevela korcsolyája és a kapuvas között, ám mire egy miskolci odaért volna, a védője felszedte az ütőjét és kiütötte a pakkot a veszélyes zónából. A 10. percben ismét egy kontrából lőtt gólt a Dab: Azari húzta meg a jobb szélen, középre adott, és az egyedül érkező Kiss Á. a kapuba bombázott (1-3). A végén a Miskolc lehozta a kapusát, volt egy lövés, amelyet a hazai játékosok gólnak láttak, de a bírók nem ítéltek annak.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler

1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Miskolci Jégcsarnok 900 néző

V: Halassy, Varjú, Kormos, Berger

Gól: Nagy G.,  ill., Peterdi, Gröschl, Kiss Á.

Kiállítás: 20 perc (+25 perc végleges kiállítás Atkinson) illetve 17 perc (+20 perc végleges fegyelmi kiállítás Nagy R.)

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Budai R., Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Miskolczi, Orosz, Sijka, Nagy G., Szirányi, Bobcek, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler. 

Dab.Docler: Sevela – Lindgren, Somogyi, Strenk, Pavuk, Mestyán, Kiss D., Erdélyi, Papp V., Hüffner, Nagy, Gröschl, Tőkési, Peterdi, Vaszjunyin, Chvatal, Galanisz, Sabados, Azari, Szappanos, Kiss Á., Kiss T. (k). Edző: Stephan Lundh.

Tim Kehler: - Hiába mondtam a csapatnak, hogy ha nem játszunk 60 percig maximális erőbedobással, akkor nem lehet esélyünk a liga messze legjobb csapata ellen. Az első harmad nagyon gyengére sikerült, a második már jobb volt, de ez nem elég a Dabbal szemben.

Stephan Lundh: - Az első harmadban domináltunk és meg is szereztük a vezetést. A másodikban a Miskolc felpörgött, nyomtak bennünket és ki is egyenlítettek. A végén azonban visszavettük a játék irányítását, és erősebbnek is bizonyultunk. Nagyon örülök a győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!