Sport

2012.09.30. 20:38

Biztosabb kezű újvárosiak

Vasárnap este a Dab.Docler volt a Miskolci Jegesmedvék ellenfele a Mol Ligában.

Vasárnap este a Dab.Docler volt a Miskolci Jegesmedvék ellenfele a Mol Ligában.

Jégkorong. Nem takarékoskodtak az energiával a csapatok, lendületesen indult a csata, melynek során Popovics kiállítása miatt gyorsan emberhátrányba kerültek a Macik - de sikeresen kivédekezték. A nyolcadik percben, egy gyors ellenakció során Saluga kapott remek passzt Nagy G.-től, de Sevela olvasott a csatár gondolataiban. Persze, Budai K. koncentrációja sem lanyhulhatott az ellenkező oldalon, mert a dunaújvárosiak sűrűn köröztek ketrece körül, és lőttek is, ha úgy adódott. A 15. percben Láda B. ült ki pihenni bottal lökés miatt, nagyon nyomott a Dab.Docler, ám a hazaiak hálóőre mindig ott állt, ahol kellett. Az Újváros irányított, többet volt ütőiken a pakk, ugyanakkor a szórványos Jegesmedve-akciók sem voltak veszélytelenek. A 19. perc közepén Gröschl kapott ,,büntit", de mindössze 37 másodpercig élt a fór, miután Fodor is követte a büntetőpadra. Négy a négy ellen mentek a felek, és ezen felállásban hamar előnyt csikart ki a vendég, Peterdi révén.

Atkinson bunyója

A 23. percben Sevela - hokiban ritkán látható módon - vetődött egy korongért, még meg is fordult a jégen, a lényeg, hogy nem került mögé a játékszer. Aztán Szirányi tornáztatta meg nagyjából nyolc méterről, de a levegőből lehúzta a korongot. Ez is jelezte, hogy kiegyenlítődött a mérkőzés, az eredmény viszont nem. Popovics egyéni alakítása után tapsolt a közönség, ami azért is járt a támadónak, mert emberhátrányban volt merész. A 28. percben megint Budai K. hárított, gyors egymásutánban két óriási Dab-bombát is. Hüffner szabálytalankodása miatt többen voltak a Medvék két percig, amivel semmire sem mentek, aztán Nagy K.-t küldték kényszerpihenőre a bírók. A 33. percben Atkinson védte meg Budai K.-t a rá támadó Nagy R.-től, olyannyira, hogy a két hokis hosszú bunyóba bocsátkozott a küzdőtéren. A túlhevült kanadai - aki a közönségnek is produkálta magát - a végleges kiállítás sorsára jutott, feleslegesen (a következő találkozón ugyanis nem játszhat), és Nagy R.-re is kiosztottak egy végleges fegyelmit a játékvezetők. A paprikás légkör újabb büntetéseket hozott, a 35. percben Nagy G. egalizált egy fór során.

Dab-kontra

A Mol Liga két tavalyi finalistája a ,,nulláról" indult neki a harmadik harmadnak, és a teljesítmények alapján nem lehetett kizárni a hosszabbítást, a büntetőket sem. Nem hiányoztak a Jegesmedve-próbálkozások, helyzetek, viszont a 45. percben Gröschl közelről megszerezte a második újvárosi találatot. Öt perccel később kontrából volt pontos a Dab, Azari asszisztját Kiss Á.-nak nem volt nehéz a miskolci kapuba továbbítania. Sevela még fejjel is védett, hajtottak a sárga-feketék a szépítésért. Popovics és Pavuk az egész meccsen nem voltak nagy barátok, az 56. perc elején el is jutottak a páros kiállításig. 1:34 volt hátra, amikor előnybe kerültek a Jegesmedvék, lehozta Tim Kehler Budai K.-t, így hatan voltak a miskolciak, négy ellenében. Lövés volt, de gól nem, így nyert a vendégegyüttes.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Miskolc, 900 néző. V.: Halassy, Varjú, Kormos, Berger. 

 Miskolci Jegesmedvék: BUDAI K. - Láda B. (1), Szirányi, Popovics, Szilágyi, Wéber, Hegyi Á., Atkinson, Nagy K., Saluga (1), NAGY G. 1, Gőz, Bobcek, Ritó, Dubek, Fodor, Orosz, Budai R., Túróczy, Sijka, Gyenes (k). Vezetőedző: Tim Kehler.

Dab.Docler: SEVELA - Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos, Hüffner, Chvatal, Somogyi, PETERDI 1, Vaszjunyin (1), Nagy R., Tőkési, Gröschl 1, AZARI (2), KISS Á. 1 (1), Mestyán, Erdélyi, Strenk, Papp V., Sabados, Kiss T. (k). Vezetőedző: Stephan Lundh.

Kiállítások: 12 perc + végleges kiállítás (Atkinson), illetve 15 perc + végleges fegyelmi (Nagy R.) + 10 perc fegyelmi (Kiss D.).

Tim Kehler: - Sajnos, ma nem játszottunk hatvan percig, pedig mondtam a csapatnak, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálnunk kell. Az első harmad nagyon gyengére sikerült, a második már sokkal jobb volt, de ez sajnos a Liga messze legjobb csapata ellen nem elég.

Stephan Lundh: - Az első harmadban domináltunk, sok helyzetünk volt, és vezettünk. A másodikban a Miskolc felpörgette a játékát, és ki is egyenlített. A végén ismét visszavettük a játék irányítását és erősebbnek bizonyultunk, örülök a győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!