Sport

2012.08.23. 13:28

Túrások és sprintesek közösen Miskolcon

Miskolc - Alig néhány héttel azután, hogy bejelentették az ORB Miskolc Rali törlését, nagyszabású versenynek adhat otthont a borsodi megyeszékhely.

Miskolc - Alig néhány héttel azután, hogy bejelentették az ORB Miskolc Rali törlését, nagyszabású versenynek adhat otthont a borsodi megyeszékhely.Szombaton és vasárnap a Ralitúra bajnokság ötödik, és a B.-A.-Z. Megyei Ralisprint Bajnokság hatodik versenyét bonyolítják le. A két mezőny több mint kétszáz autót vonultat föl, ráadásul a meghívásos kategóriában számos MNASZ licenc-el rendelkező egység indulása várható.

- A komplett Hadik Team, Balázs Öcsi, és az eltiltása után visszatérő bajnoki címvédő, Aschenbrenner György is elindul nálunk – újságolta Üveges Gábor főszervező. – Rendkívül népes lesz az „M” kategória, ám a túrások és a sprintesek közül is nagyon sok nevezést vissza kellett mondanunk. Egyszerűen annyian jelentkeztek, amit már nehezen lehetett volna kezelni a hétvége folyamán. Az viszont biztos, hogy színvonalas és izgalmas futamra van kilátás Miskolcon.

Nincs prológ és belváros

Szombaton az adminisztratív és a technikai átvételeket tartják meg, 17 órától pedig a Városi Sportcsarnok előtt egy ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik meg a verseny. Vasárnap két pályát vesznek igénybe a ralisok: Mexikó-völgy és Bükkszentkereszt között mindkét értékelés párosait, a Lyukóbánya – Parasznyán pedig az túrásokat láthatják a kilátogató érdeklődők.

- Nagyon szerettünk volna prológot és belvárosi szakaszt is tartani, de erre nem nyílik lehetőségünk – folytatta Üveges Gábor. – Ekkora mezőnyt nem tudtunk volna „rávinni” az MVSC-pályára, mert a talaj nem bírta volna ki, a tervezett belvárosi részt pedig a rendőrség balesetveszélyesnek nyilvánította, így az önkormányzat sem adott ki engedélyt. Pedig sokkal nagyon figyelmet fordítottunk volna a biztonságra és a rengeteg látogató lévén a városnak is plusz bevételt hozott volna. Így viszont maradnak a vasárnapi gyorsok, amin mindkét osztály nagy csatát fog vívni egymással. A verseny reggel 7 órakor kezdődik, a pályát ez előtt bő egy órával zárják le, innentől kezdve mindkét szakaszt csak gyalogosan lehet majd megközelíteni.

ÉM-ME


Az I. Miskolc Rali (RTE) programja

Augusztus 24. (péntek):        

 • Közönségtalálkozó, Déryné Presszó, 21.00
 • Augusztus 25. (szombat):

 • Adminisztratív és technikai átvételek, Miskolc Autóház, 7.00
 • Pályabejárás, 8.00
 • Rajtceremónia, Miskolc Városi Sportcsarnok előtti dísztér, 17.00
 • Augusztus 26. (vasárnap):

 • Gyorsasági szakaszok
 • Mexikó-völgy – Bükkszentkereszt, 11.5 km – 7.00 (RTE és Ralisprint)
 • Lyukóbánya – Parasznya, 9.5 km – 8.00 (csak RTE)
 • Cél, Miskolc Autóház 16.30.
 • Szervizpark, Sportcsarnok, könyvtár parkoló
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!