Sport

2012.08.15. 18:39

DKSK-Miskolc: Bécsbe és Trutnovba is utaznak majd

Miskolc - Cseh és osztrák csapatok ellen tér vissza a nemzetközi porondra a DKSK-Miskolc csapata.

Miskolc - Cseh és osztrák csapatok ellen tér vissza a nemzetközi porondra a DKSK-Miskolc csapata.Mint arról már korábban beszámoltunk: a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata elküldte nevezését a Közép-Európai Női Liga küzdelmeire, amelyet a cseh kosárlabda szövetség írt ki. A szervezők néhány napja már el is készítették a csoportbeosztásokat és programot.

– A liga a 2008/09-es szezonban indult, tavaly nyolc csapat vett részt a sorozatban, az idén sajnos eggyel kevesebb, tudtommal egy német csapat némi hezitálás után végül úgy döntött, hogy mégsem indul – tudtuk meg Szabó Istvántól, a DKSK-Miskolc technikai vezetőjétől. – Így a szervezők egy háromcsapatos és négycsapatos csoportot alakítottak ki, mi a szűkebb mezőnybe kerültünk.

Mégpedig az osztrák FF Post Viena és a cseh Kara Trutnov társaságába, az A-csoportba, míg a B-jelű kvartettbe két cseh, egy szlovák és egy román gárda meccsel majd egymással. A Közép-Európai Női Liga küzdelmei novemberben a csoportmeccsekkel kezdődnek és január 23-án érnek véget. Ezt követően a két csoport első két helyezettje a Final Fourban, vagyis a négyes döntőben dönt a dobogós helyezésekről.

Szabó Istvántól azt is megtudtuk, hogy a magyar élvonalbeli bajnokságnak is van már versenynaptára, és pár napon belül a sorsolást is elkészítik.

– A kedden kiadott versenynapatár szerint, a korábbi tervekhez képest pár nappal korábban, vagyis október 3-án kezdődik majd az élvonal 10 csapatos bajnoki idénye – tudtuk meg Szabó Istvántól, aki arra a kérdésre, hogy ebben a naptárban szerepel-e a honi kosárlabda szövetség által tervezett, a négy legjobb magyar és négy legjobb szlovák női csapatoknak az alapszakaszt követő párharca, ezt válaszolta: – Az alapszakasz után egy nyolc meccses középszakasznak a játéknapjai helyet kaptak a naptárban, de ebből a dokumentumból az nem derül ki, hogy a lebonyolítási forma milyen lesz, hogy kell-e majd a legjobb magyar együtteseknek a legjobb szlovákokkal játszaniuk.


Közép-Európai Női Liga 2012/13

A-csoport  

DKSK-Miskolc

FF Post Viena (osztrák)

Kara Trutnov (cseh)

B-csoport

ICIM Arad (román)

KP Brno (cseh)

DSK Basketbal Praha (cseh)

ŠKBD Rucon Spišská Nová Ves (szlovák)

A program

1. forduló, november 7. (szerda): FF Post Viena – Kara Trutnov

2. forduló, november 21. (szerda): DKSK-Miskolc – FF Post Viena

3. forduló, november 28. (szerda): Kara Trutnov –DKSK-Miskolc

4. forduló, december 12. (szerda): Kara Trutnov – FF Post Viena

5. forduló, január 9. (szerda): FF Psot Viena – DKSK-Miskolc

6. forduló, január 23. (szerda): DKSK-Miskolc – Kara Trutnov

Négyes döntő: február 23-24. (szombat, vasárnap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!