Sport

2012.08.27. 11:09

Benzingőzben úszott Miskolc

Csúszásokkal ugyan, de vasárnap estére befejeződött a kétszáz autót felvonultató száguldás.

Csúszásokkal ugyan, de vasárnap estére befejeződött a kétszáz autót felvonultató száguldás.Nem volt egyszerű feladata a rendezőknek, a múlt hét végén ugyanis nem kevesebb, mint kétszáz autót kellett versenyeztetniük az I. (RTE & BAZ Sprint) Miskolc Ralin. Szombaton délután a Városi Sportcsarnok elől rajtolt a két bajnokság mezőnye, valamint az M-kategória több mint húsz képviselője. A nemzetközi és MNASZ licenc-el rendelkező párosoknak közül több élversenyzővel is találkozhattak a kilátogató érdeklődők. Tíz hónapos eltiltása után a tavalyi abszolút magyar bajnok, Aschenbrenner György is rajthoz állt Miskolcon.

Visszatért Asi

- Az nem hiányzott, hogy ORB-futamokon induljak, az viszont igen, hogy normális raliversenyek résztvevője lehessek – fogalmazott Aschenbrenner György. – Most ország legjobb pályái között számon tartott gyorsaságikon mehetünk, rengeteg az induló és a néző, úgyhogy minden adott egy jó hétvégéhez.

Aschenbrenner György a jövőt firtató kérdésünkre sejtelmes választ adott, azt egyelőre még nem tudja, hogy 2013-ban melyik sorozatban fog indulni.

- Természetesen fűtött minket a bizonyítási vágy, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ott legyünk a legjobbak között – mondta a célban ifj. Kiss László. – A technikai hátrányunk miatt előzetesen erre nem sok esélyünk volt, de szerencsére be tudtuk hozni az autót a második helyre. Abszolútban is értékes pontokat szereztünk, aminek szintén nagyon örülünk.

Voltak zökkenők

Két bajnokság egyszerre történő versenyeztetése és az előforduló versenybalesetek miatt jócskán elhúzódott a futam. A nap első részében a bükkszentkereszti gyorson a rajtot kellett feljebb helyezni a nagy mennyiségű civil autó és a menetrendszerinti buszok miatt. A ralitúrások az ötödik szakaszt nem tudták teljesíteni, hiszen ebben az időpontban a sprintesek még a pályát koptatták. Az RTE mezőnye így alternatív útvonalon a negyedik után egyből a hatodik mért pályára érkezett.

ÉM-ME

 A tények

Az I. RTE Miskolc Rali (nem hivatalos) végeredménye:  

 1. Vincze Márton, Szedő Csaba (Mitsubishi Lancer EVO IX),

2. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO VI),

3. Cseh Vilmos, Fejes Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX),

4. Domonkos László, Horváth István (Mitsubishi Lancer EVO VI),

5. Borbás Szabolcs, Kiss Roland (Mitsubishi Lancer EVO VII),

6. Marozsi Zsolt, Szeles Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!