Sport

2012.06.06. 19:32

Foci Eb 2012 - Nem Mr. Balotellinek kell vezetnie a mérkőzést

Varsó - Sárga lappal büntetik az Eb-n a rasszista megjegyzésekkel megsértett játékosokat, ha levonulnak a pályáról.

Varsó - Sárga lappal büntetik az Eb-n a rasszista megjegyzésekkel megsértett játékosokat, ha levonulnak a pályáról.

Michel Platini, az UEFA elnöke elfogadta azt a szabályt miszerint sárga kártyával büntetik azokat a játékosokat, akik lemennek a pályáról a bíró engedélye nélkül, még akkor is, ha rasszista megjegyzéseket tesznek rájuk.

A múlt héten Mario Balotelli fenyegetőzött azzal, hogy levonul a játéktérről, ha az olasz válogatott meccsei közben bármilyen rasszista megjegyzéseket tesznek rá, de Michel Platini mindenképp büntetést akart kiszabni a Manchester City támadójára, ha erre a lépésre szánná el magát, ha ezt az előtt teszi, hogy a játékvezető félbe nem szakítja a meccset.

„Ez sárgát ér! Én támogatom, ha a rasszista megnyilvánulás miatt a játékvezető félbeszakítja a mérkőzést. De nem a játékosnak, ez esetben Mr. Balotellinek, hanem a bírónak kell vezetnie a találkozót. Tehát a játékvezető megkapta az engedélyt arra az esetre, ha ilyen jellegű problémák merülnének fel a pályán, mert véleményem szerint a rasszizmus az egyik legfőbb gond a futball világában.”


Párizs, 2012. május 30., szerda (MTI/APA) - Súlyos következményekkel fenyegette meg a június 8-án rajtoló Európa-bajnokság alatt őt rasszista sértésekkel illető szurkolókat Mario Balotelli, az olaszok futballsztárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!