Sport

2012.06.29. 12:47

Foci Eb 2012 - Felemelt fejjel távozhatnak

Donyeck - Cesc Fábregas maga kérte, hogy ötödikként rúgjon büntetőt a szerda esti mérkőzésen.

Donyeck - Cesc Fábregas maga kérte, hogy ötödikként rúgjon büntetőt a szerda esti mérkőzésen.Másodjára is büntetőkre volt szükség, hogy eldőljön két csapat között a továbbjutás az Eb-n. Ezúttal a Portugália – Spanyolország elődöntőn, a Vörös Fúria nyert, és a címvédés kapujába került a tizenegyeseknek köszönhetően. A 2008-as Európa- bajnokságon Spanyolország sorsa Olaszország ellen, a negyeddöntőben tizenegyesekkel dőlt el. Akkor Cesc Fábregas, a spanyolok középpályása lőtte az ötödik büntetőt, és juttatta tovább válogatottját az elődöntőbe. Ezúttal is a Barcelona játékosa vállalta magára az utolsó, és egyben döntő pontrúgást, amellyel a fi náléba „küldte” együttesét. Fábregas maga kérte, hogy ötödikként rúgjon, emellett számára kiemelkedő válogatottja teljesítménye. – Amikor beszéltem Toni Grandéval, a csapat másodedzőjével, akkor ő azt mondta, hogy másodikként jövök, de én ötödikként akartam lőni. Szerintem jól döntöttem, mert fantasztikus érzés volt számomra, hogy eldönthettem ezt a párharcot – folytatta a spanyol labdarúgó. – A válogatott eddig remekül teljesít, hiszen négy év alatt ez már a harmadik döntőnk egy nagy tornán – fejezte be nyilatkozatát Fábregas. – Nagy szerencsénk volt a tizenegyeseknél, gratulálok a portugáloknak, fantasztikusan teljesítettek a tornán – fogalmazott az elődöntő után Vicente Del Bosque, a spanyolok szakvezetője.

Csalódtak

Portugália számára az elődöntő jelentette a végállomást az Európa-bajnokságon, és sokan a válogatottnál szomorúak voltak, hogy számukra itt ért véget a torna. Cristiano Ronaldo, a portugálok csapatkapitánya sem leplezte csalódottságát, és szerinte a csapat jobb sorsot érdemelt volna. – Természetesen szomorú vagyok, hiszen nem jutottunk be a döntőbe, pedig megérdemeltük volna. Ennek ellenére büszkén távozunk, mert az egész csapat jól teljesített a tornán – nyilatkozott a Real Madrid sztárja.

ÉKN-MAL,MTI


A volt szövetségi kapitány azt kapta a portugál – spanyol meccstől, amit előzetesen várt. - Mesterszemmel: Csank János.

 Donyeck, 2012. június 27., szerda (MTI) - Elsőként a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott jutott be a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság fináléjába: a világbajnok együttes a szerdai elődöntőben büntetőkkel nyert a portugál csapat ellen.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!