Sport

2012.05.14. 15:59

Sokat tanult murván Talmácsi

Bükfürdő - Az Országos Rally Bajnokság hétvégi nyitófutamán, a Bükfürdő Rallyn debütáló Talmácsi - Patkó páros sikeresen célba ért és nagyon sok új tapasztalatra tettek szert.

Bükfürdő - Az Országos Rally Bajnokság hétvégi nyitófutamán, a Bükfürdő Rallyn debütáló Talmácsi - Patkó páros sikeresen célba ért és nagyon sok új tapasztalatra tettek szert.

Sajnálatos módon rögtön a verseny legelején kaptak egy 6 perces időbüntetést, amivel az esélyeik ugyan elszálltak a végeredményt illetően, de a történtek nem vették kedvüket és képesek voltak koncentrálni és a legtöbbet kihozni a lehetőségekből. A két napos versenyen összesen 12 gyorsasági (összesen 133,05 versenykilométer) és egy szuperspeciál várt a mezőnyre. Szombaton a Farkas erdei 16,2 km-es szakaszt teljesítették háromszor a versenyzők, majd késő délután Bükfürdőn a Termálfürdő aszfaltos parkolójában egy 1,5 km-es, úgynevezett tét nélküli különpróbán látványos autózást mutattak be a nézőknek, melyre sokan voltak kíváncsiak. Talmácsiék itt a harmadik legjobb időt érték el, melyért a legvégén megkapták az első serlegüket is.

Egy lépéssel ismét közelebb

Vasárnap háromszor három gyorsaságival folytatódott a verseny, közöttük 30 perces szerviz lehetőséggel. A csapat végig jól dolgozott és a versenyautó is jól működött. Talmácsi élete első murvás versenyén sokat tanult. Szakaszról szakaszra sikerült fejlődniük, gyorsulniuk és komolyabb hiba nélkül szépen vették az akadályokat. A Maricsek Racing Team párosa az összesítésben a 18. helyen zárt, míg kategóriájukban a 10. lettek.

Talmácsi Gábor: Sikerült az első murvás versenyen célba érni, aminek nagyon örülök. Nagyon nehéz verseny volt számomra, de sokat tanultam és még sokat kell tapasztalnom, de az idei tanulóévet erre szánom. Utólag azt gondolom, hogy ez a futam inkább teszt volt számomra, mint verseny, hiszen a végére kezdtem megérteni, hogy hogyan is kell menni murván. Volt néhány váratlan helyzet, például voltunk az árokban és átmentünk egy magasles alatt, de összességében elégedett vagyok, hogy komolyabb hiba és technikai probléma nélkül zártuk a hétvégét. Egy lépéssel ismét közelebb kerültem a rallyhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!