Sport

2012.05.15. 08:36

Imádkozott a győzelemért, és meghallgattatott

Vasárnap átment a futball érettségi vizsgán Rakaczki Bence, a DVTK játékosa.

Vasárnap átment a futball érettségi vizsgán Rakaczki Bence, a DVTK játékosa.

Tíz napja győztes csapatban mutatkozott be a labdarúgó NB I-ben. A Pécsett kényszerű csereként debütáló fiatalember a múlt héten hétfőtől péntekig minden nap egy-egy érettségi írásbeli vizsgán vett részt, vasárnap pedig hazai közönség előtt vizsgázott kitűnően. Így egy újabb győzelemmel, egy végig dolgozott 90 perccel ünnepelhette hétfőn a 19. születésnapját Rakaczki Bence, a Diósgyőri VTK kapusa.

,,A mérkőzés előtt nem sokkal tudtam meg, hogy én fogok védeni, ekkor dőlt el, másfél órával a kezdés előtt, hogy én állok a kapuba. Igaz, hogy a hét folyamán többször is mondogatták a csapattársaim, hogy nem lesz semmi gond, ha nekem kell védenem, és éreztették, hogy bíznak bennem, de amikor megtudtam, hogy biztosan én fogok kezdeni, azért elkezdtem izgulni. Aztán, amikor háromnegyed órával a kezdés előtt kimentünk bemelegíteni, Veréb Gyuri bácsival, elmúlt minden, semmi különöset nem éreztem, csak a labdával foglalkoztam” – emlékezett vissza Rakaczki Bence.

Hozzá adott érték

Aztán a meccs nem úgy indult, ahogy a hazai drukkerek és nem utolsósorban Rakaczki Bence szerette volna.

,,Nagyon hamar gólt kaptunk, persze jó lett volna egy bravúros védéssel bemutatkozni, de Délczeg elég közelről lőhetett és pontosan is célzott. Ez azonban nem keserített el, mert hét közben azért többször is elhangzott, hogy benne lehet az is a meccsben, hogy gólt fogunk kapni, és ettől még nem kell idegesnek lenni. A kezdés előtt, és a második félidő elején is odajött hozzám a csapatkapitány, José Luque az ő szavai is nyugtatólag hatottak rám, nem mintha ideges típus lennék, de azért jó volt hallani, hogy bíznak bennem. Igazán 1-1 után, amikor a 30. perc környékén megfogtam Délczeg lövését, akkor éreztem úgy, hogy valamit én is hozzátettem a mérkőzéshez. Ez segített abban, hogy az első félidő végén jó döntéseket hozzak. Amikor a második játékrész elején újabb gólt szereztünk, akkor futott át az agyamon, hogy ha a hátralévő időszakot lehozom hiba nélkül, akkor megnyerjük a mérkőzést. Nagy öröm, hogy ez végül így lett” – jelentette ki a 198 centiméter magas hálóőr, aki az általános iskola első osztályában kezdett el focizni (a miskolci születésű fiú a Miskolci Sportiskolában ismerkedett meg a játékkal – ekkoriban nem volt saját utánpótlása a DVTK-nak –, és 14 évesen lett a Diósgyőr futballistája).

A pap is kint volt

Ha pedig nincs ez a vasárnap esti bajnoki, máshol lett volna jelenése Rakaczki Bencének, méghozzá templomban.

,,A szirmai görög katolikus gyülekezet tagja vagyok, de így sem hagytam ki a templomba menést, csapattársammal, Takács Péterrel együtt, vasárnap délelőtt ott voltunk. Imádkoztunk a győzelemért, és hála Istennek, ez meghallgattatásra talált” – mondta Rakaczki Bence, aki arra a megjegyzésünkre, hogy tudomásunk szerint az egyház közösségét vezető pap is kint volt a vasárnap esti bajnokin, aki a Pécs meccset követő vasárnap külön köszöntötte őt a misén, mint a közösség legújabb NB I-es labdarúgóját (Takács Péter után), a fiatal kapus azt felelte, hogy így történt, a meccs után tőle is kapott gratulációt.


Nőnie már nem kell

,,A védésen kívül számomra az is nagyon fontos, hogy az érettségi vizsgáim jól sikerüljenek, úgyhogy a szülinapom is tanulással telik, a jövő hétfői informatikára készülök. Ami pedig a focit illeti, arra törekszem, hogy stabil NB I-es kapussá váljak, természetesen itt, Diósgyőrben. Úgy gondolom, hogy ehhez nőnöm már nem kell kell, viszont erősödnöm még igen, és a technikámat is csiszolnom kell még” – válaszolta Rakaczki Bence azon kérdésünkre, hogy milyen céljai vannak a jövőt illetően.


A meccs legjobbja

A megszokott módon a DVTK - Bp. Honvéd mérkőzés után is feltettük a kérdést az Olvasóinknak, hogy ki volt a DVTK legjobbja. A kedd reggeli állás szerint Rakaczki Bence fölényesen vezette a szavazást, a 348 szavazóból 228-an, a válaszadók 66%-a vélte úgy, hogy a fiatal diósgyőri hálóőr tette a legtöbbet a DVTK győzelméért.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!