Diósgyőri VTK: Májusnak már győzelem az íze

Akt.:
Diósgyőri VTK: Májusnak már győzelem az íze
Diósgyőri VTK: Májusnak már győzelem az íze
Pécs, Miskolc – Megszerezte első pontjait a Diósgyőrrel Szentes Lázár a csapat szakmai igazgatója.

A labdarúgó NB I 27. fordulójának nyitómeccsén pénteken este a Pécsi MFC-Matias együttese a Diósgyőri VTK-t fogadta. A két gárda szakvezetője egy napon vette át a csapatát az elődjétől, de április 2-a óta péntekig egyikük sem tudta még győzelemre vezetni tanítványait a bajnokságban (Mink Olivérrel a Pécs egy pontot szerzett, Szentes Lázárral a Diósgyőr pedig még egyet sem). A két rossz szériában lévő együttest egyaránt foltozni kellett, egyrészt kényszerű okok, sérülés és eltiltás miatt, másrészt azért, mert a csapatokban nem mindig váltja be mindenki a hozzá fűzött reményeket. A DVTK-ban Rados kapus és az egyik belső védő, Gal sérülés-, egy másik belső védő, Nagy T. pedig eltiltás miatt hiányzott. Mivel Budovinszky – aki ősszel jó teljesítményt nyújtott belső védőként – a keretbe sem került, így az volt a kérdés, hogy ki lehet a védelem közepén Rakovic párja. A választás Vadászra esett. Ez egyben azt is jelentette, hogy a négy védős és két védekező középpályásos felállásának az összetétele csak ezen egy helyen változott az előző meccshez képest. Szentes Lázár ezúttal is tartogatott meglepetést a kezdőcsapat összeállítását illetően: az eddig még semmit nem bizonyított Fernando kimaradt, a helyén Sekour kezdett, akit eddig csak védekező középpályásként láttunk játszani. Azonban az ,,agyanvédősítés” (a 10 mezőnyjátékosból 7 védekező típusú volt) nem látszott meg a DVTK-n.

Gyors gólváltás

A gyors szabadrúgásos gólváltás után a vendégek játszottak stabilabban, a fehér mezesek akarata érvényesült. A két szélső támadó középpályás Bacsa és Luque gyakran váltogatták egymást, őrzőiket többször zavarba hozva. A Pécs ezzel szemben nagyon harmatos volt, a vendég védelemnek alig akadt munkája, mert a Sekour, Abadouraman, Takács P. hármas a hazaiak szinte minden kezdeményezését idejében elfojtotta. Már az első játékrészben is több találatot érhetett volna el a Diósgyőr, aztán a félidő hajrájában, egy kitűnő Bacsa előkészítést követően Tisza parádés gólt szerzett, visszavéve ezzel a vezetést.

Kapuscsere

A második félidő elejét megnyomta a hazai együttes, talán ez volt az egyetlen olyan negyedórás etap, amikor ők futballoztak fölényben. De ez nem tartott sokáig, a magabiztosnak tűnő Diósgyőr visszaállította ,,a világ rendjét”, így újabb vendéglehetőségek adódtak. Amikor az addig jól játszó, de sérülést szenvedett Bacsa helyett Seydi állt be, még több veszélyt jelentett a DVTK Dibusz kapujára, majd egy újabb sérülés miatt kapust kellett cserélnie a piros-fehér gárdának. Eltartott pár percig, amire Tajti helyett élete első NB I-es meccsén pályára léphetett Rakaczki. A 18 éves a hétfőn kezdődő érettségijére készülő sportolót nem tudták igazán próbára tenni a hazai támadók, így komoly védés nélkül játszhatta végig a meccset. A hazai publikumnak nem nagyon tetszett saját csapata játéka (aki látta a mérkőzést az aligha csodálkozik ezen), így felhangzott a lelátóról a ,,murva gyenge” szókapcsolattal hasonló hangzású jelző, más kezdőbetűvel.

A céltudatosabb, szervezettebb focit játszó DVTK teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, és ezzel öt meccses nyeretlenségi sorozatának vetett véget.


JEGYZŐKÖNYV

Pécsi MFC-Matias – Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)

 Pécs, 1500 néző. V.: Németh Á. (Szpisják, Albert).

Pécsi MFC-Matias: Dibusz (7) – Simonfalvi (5), Causic (6), Todorovic (6), Marovic (5) – Nagy J. (5), Scepanovic (5) – Regedei (4), Frőhlich (4), Horváth Zs. (5) – Bajzát (4). Vezetőedző: Mink Olivér.

Diósgyőri VTK: Tajti (0) – Vági (6), Vadász (5), Rakovic (6), Frizoni (6) – Takács P. (6), Abdouraman (6) – Bacsa (7), Sekour (6), Luque (6) – Tisza (7). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Csere: Scepanovic helyett Zeljkovic (-) a 64., Bacsa helyett Seydi (-) a 69., Tajti helyett Rakaczki (-) a 72., Frőhlich helyett Andorka (-) a 76., Marovic helyett Goia (-) a 88., Frizoni helyett Dobos (-) a 93. percben.

Sárga lap: Frőhlich a 41., Rakovic a 83. percben.

Gólszerző: Luque (0-1) a 2., Causic (1-1) a 11., Tisza (1-2) a 45+1. percben.

Mink Olivér: – Amit ma nyújtottunk, amiatt mindannyiunknak szégyellnie kell magát. Az első félidőben nem értettük mi történik a pályán, köze nem volt ahhoz, amit elterveztünk. A második játékrészben ehhez képest már jobban játszottunk, de összességében ez egy gyenge színvonalú mérkőzés volt. Olyan külföldi játékosokra, akik nem ütik meg az NB I szintjét, nem lehet jövőt építeni, ezt a következő szezon tervezésénél figyelembe kell venni.

Szentes Lázár: – Nem csak mentálisan, de játékban is jobbak voltunk. Igaz, a helyzetkihasználunk nem volt tökéletes, csak kettőt rúgtunk, igaz, csak egyet kaptunk. Nagyon fontos, lélektani győzelmet arattunk, ha létezik ilyen. Az biztos, hogy nagy teher esett le játékosok válláról, olyan, ami hetek óta nyomasztott minket.


A gólok története

2. perc: Szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat jobb oldalon, a tizenhatossal egy vonalban, a kaputól 19 méterre. A pontrúgást Luque végezte el, aki kiváló lövést küldött a kapura, Dibusz elnézte a szitáló labda röppályáját, így a játékszer a jobb felső sarokban kötött ki, 0-1. 

11. perc: Szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, a pontrúgás kombinációja végén Causic lőtte el a labdát 19 méterről, ami a kapu előtt tömörülők között, a kapus előtt felpattanva, Tajti ketrecének bal alsó sarkában kötött ki, 1-1.

45+1. perc: Egy a hazai védelem által rosszul hátrafejelt labdára Bacsa csapott le, majd a tizenhatos vonalán az üresen felfutó Tisza elé tálalt, aki két védőt, majd a kapust is gyönyörűen kicselezve az üresen maradt kapuba gurított 5 méterről, 1-2.


Edzői nyilatkozatok a Pécsi MFC-Matias vs. Diósgyőri VTK mérkőzés után

“Nem csak mentálisan, de játékban is jobbak voltunk” – kezdte nyilatkozatát Szentes Lázár, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója a pécsi győzelem után.

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I: Pécsi MFC-Matias vs. Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)!

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 27. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Pécsi MFC-Matias vendége volt pénteken 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!