Sport

2012.04.24. 19:13

Hatodikok lettek a lányok

Miskolc - A női röplabda NB I-ben kedden vívta az 5. helyért zajló rájátszás második találkozóját az MVSC.

Miskolc - A női röplabda NB I-ben kedden vívta az 5. helyért zajló rájátszás második találkozóját az MVSC.

A párharc első meccsét a fővárosiak nyerték, így a hazaiaknak mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy reményeik életben maradjanak az Újpest ellen. Az első szettben 8-5-ös előnyt gyűjtött az MVSC. A hálónál remekeltek a hazaiak: ütéseik rendre pontokat hoztak a "konyhájukra". Az újpestiek körülményesen szőtték támadásaikat és a vasutas blokkal szemben sem boldogultak (15-10). Aztán egycsapásra megváltozott a játék képe, minden bejött a liláknak, akik pillanatok alatt egyenlítettek.Ettől kezdve ötletes játékot produkáltak a vendégek, ráadásul néhányszor szerencséjük is volt, így az övéké lett az első periódus.

Tapsot kaptak

A második szakasz első technikai idejéig újra a zöld-fehérek domináltak. Kovács E. bombája, majd Szajkó hálót érintő nyitása hozott pontot és kapott tapsot. A fővárosiak szívósan küzdöttek (14-17), de Rédei cseles megoldásai és Szabó B. "balegyenese" azonban visszahozta a Toma-lányok reményeit. 19-19-nél megint találkoztak a csapatok, majd egy pazar labdamenet után állva éljenezték kedvenceiket a nézők. A szett végén Szabó B. tette fel az i-re a pontot.

A folytatásban rosszul alakult a mérkőzés a hazaiak szempontjából (2-6, majd 3-9 az újpestieknek). Ekkor begyújtották rakétáikat Leidgebék és felzárkóztak (13-15), de a hajrában rátettek egy lapáttal a "tűzre" Grózerék és újra előnyt szereztek.

Kevés hiányzott

A negyedik szett is színvonalas és élvezetes játékot hozott. Hajtott mindkét gárda, az Újpest magas játékosai azonban ebben az időszakban remekül sáncoltak (9-12). Az MVSC nem adta fel és 14-14-nél ismét ,,kezet fogtak" a csapatok. Élvezetes labdamenetek jöttek (19-16), majd érett az ötödik szett is. Az Újpestnek viszont jobban sikerült mozgósítania erőtartalékait, egyenlített, majd a szettet és a mérkőzést is megnyerte.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MISI - Újpesti TE 1:3 (-17, 21, -19, -22)

Miskolc, 100 néző. V.: László É., Vári.

Albrecht-MVSC-MISI: Csarkó, Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Sitkei, Kiss V. Edző: Toma Sándor.

Újpesti TE: Grózer, Kapuvári, Kovács T., Mester, Czakó, Nagyné. Csere: Balajcza (liberó), Nagy F., Runge, Bleicher, Szűcs. Edző: Ancsin Ildikó.

Toma Sándor: - Ez az a mérkőzéstipus, amelyből sokra van szükségünk ahhoz, hogy előrelépjünk. Ha együtt maradunk, akkor előbb, vagy utóbb megnyerjük ezeket a találkozókat. Gratulálok a csapatanak és köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, szurkolóinknak pedig a kitartást.

Ancsin Ildikó: - Próbáltunk több figurával játszani. Az MVSC ezúttal sokkal jobban játszott, mint Újpesten, játékán látszott a hazai pálya előnye is. Mi hol belelkesedtünk, hol leeresztettünk, de összességében jó teljesítményt nyújtva nyertünk. Gratulálok a lányoknak a sikerhez.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Újpesti TE javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!