Sport

2012.04.17. 14:12

DKSK-MISI: Ez az utolsó tánc (?)

Miskolc - A DKSK-MISI számára (is) véget érhet szerdán az idény.

Miskolc - A DKSK-MISI számára (is) véget érhet szerdán az idény.

A női kosárlabda NB I/A csoport rájátszásában a 9. helyért zajló, két nyert meccsig tartó párharc második mérkőzésén, szerdán 18 órától a BSE-FCSM vendége lesz Budapesten, a Városmajorban a DKSK-MISI együttese. A két piros-fehér alakulatnak a múlt szombaton, Miskolcon lejátszott találkozóját a Diósgyőr nyerte, így lehet, hogy ez lesz a két csapat utolsó tánca ebben a szezonban, ha a DKSK-MISI most nyerni tud. Mert ez esetben a borsodi gárda végez a 9. helyen, és a fővárosiak lesznek a 10.-ek (ha viszont ezt a meccset a BSE nyeri, akkor szombaton Miskolcon dől el a csata).

Ugyanaz és új

Ha az ellenfelek legutóbbi mérkőzéséből indulunk ki, akkor nagy az esélye annak, hogy véget ér most a párharc – hiszen a Diósgyőr annak ellenére is magabiztosan nyert (79-50), hogy két alapemberére, Hadzovicra és Farkasinszkire sérülés miatt nem számíthatott –, viszont ha az alapszakaszban lejátszott fővárosi meccset vesszük alapul, akkor már közel sem ilyen ígéretes a helyzet, hiszen ezen, január végén, hazai siker született (78-67).

– Ugyanaz az ellenfél, ugyanaz a felállás nálunk, és vélhetően ott is, de ez egy új mérkőzés lesz – mondta Milen Vukicevic, a DKSK-MISI vezetőedzője. – Az biztos, hogy legutóbb csapatunk játékosai nagyon jól játszottak, jó ritmusban kosaraztak, a védekezést jól oldották meg, és az építkezés is sikerült, nem csak centerhelyen, hanem a külső posztokon is volt támadóerő. Nem biztos, hogy ugyanígy lesz ez alkalommal is, de az nem kérdés, hogy onnan szeretnénk folytatni, ahol szombaton abbahagytuk. A védekezésre most is nagyon kell figyelni, arra kell koncentrálni, hogy ellenfelünk a támadásait ne tudja úgy befejezni, ahogy azt szeretné.

A nyomásról

Arra a megjegyzésre, hogy ha ebben a párharcban egyáltalán van valamelyik csapaton nyomás, akkor az most biztosan nem a Diósgyőr, Milen Vukicevic így reagált:

– Azt nem tudom, hogy a BSE csapata ilyen szempontból hogy áll, az biztos, hogy rajtunk nincs semmiféle nyomás, a lányok ezúttal is felszabadultan játszhatnak, remélem, hogy hasonló eredményességgel, mint legutóbb. Ha lehetőség nyílik arra, hogy már ezzel a meccsel befejezzük a szezont, akkor ezzel igyekszünk majd élni. Amennyiben centerposzton most is jó játékra leszünk képesek, és a külső játékosok jól védekeznek ezúttal is, akkor ez lesz az utolsó mérkőzésünk. Ha nem, akkor három nappal később, Miskolcon még egyszer találkozunk.

Két játékosára ezúttal sem számíthat a DKSK edzője, Hadzovic számára – térdszalag húzódása miatt – befejeződött a szezon, ahogy Farkasinszki számára is, akinek bal keze törött hüvelykujját kellett műteni.


Meghívó a válogatottba

Maja Skoric, a DKSK-MISI szerb játékosa meghívót kapott hazája válogatottjába. A 22 éves magasbedobónak a szezon végen nem sok pihenője lesz, ugyanis Szerbia már április 28-án megkezdi a felkészülést a június 13-a és július 14-e között sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre, amely a jövő évi, franciaországi kontinensbajnokságra szelektál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!