Sport

2012.04.07. 21:59

Bajnoki döntőt játszik a Vénusz

A miskolci lányok másodszor is legyőzték a Ferencvárost a női futsal NB I elődöntőjében.

A miskolci lányok másodszor is legyőzték a Ferencvárost a női futsal NB I elődöntőjében.

Története során először került be a bajnoki fináléba a DVTK-Vénusz-Szabadidődözpont együttese, amely a két győzelemig zajló elődöntős párharc második meccsét is megnyerte szombaton délután a Ferencváros ellen, idegenben. A Sárréti Géza által irányított gárda volt 0-2-s, és 1-3-as hátrányban is, ám végül nagyszerű teljesítménnyel fordított, és 4-3-ra diadalmaskodott.

Az edző portálunknak elmondta:

- Görcsösen, nehezen indult számunkra a mérkőzés, a lányok úgy érezték, nagy teher nyomja őket, és ezért sokszor pontatlanul játszottak, így a Ferencváros kettő-nullás előnyre tett szert. Mutatja azonban a csapat mentális erejét, hogy innen felállva meg tudtuk nyerni a meccset. A találkozón Csepregi Gabriella igazi vezéregyénisége volt társainak. Gratulálok a lányoknak ahhoz, hogy a klub történetében először kivívták a magyar bajnoki döntőben való szereplés jogát. Most már mindent elkövetünk azért, hogy meg is szerezzük az aranyérmet.

Az ellenfél még nem ismert, mivel két összecsapást követően 1-1-re áll a Tolna és az Univerzum párharca a másik elődöntőben.

A Vénusznak eddig két bronzérme volt a női futsal NB I/B-ben: 2009-ből, és 2011-ből egy-egy bronz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!