Sport

2012.02.24. 15:00

Labdarúgó NB II.: Az edzők a 6 pontos rajtban bíznak

A hét végén megkezdődik a pontvadászat az NB II-es labdarúgó bajnokságban.

A hét végén megkezdődik a pontvadászat az NB II-es labdarúgó bajnokságban.

A KBSC hazai környezetben lép pályára, a Mezőkövesd-Zsóry pedig idegenben küzd a pontokért – mindkét gárda szombaton szerepel.

A legjobbakat

– A ráhangolás időszakában az alapcsapaton nem akartam változtatni, támadókat azonban kerestem, így került hozzánk néhány külföldi – mondta Szabó János, a sárga-kékek mestere.

– Sok edzőmeccset játszottunk: kitűnő körülmények között nyolcszor léptünk pályára. Nagy volt a kontraszt a heti felkészülési helyszínek – a hóhelyzet miatt többször tornatermi munkát végeztünk – és a műfüves pályák között, így az eredmények sem úgy jöttek, ahogyan azt szerettük volna. Sok volt a nálunk próbázó, ez is rányomta bélyegét a sikertelenségünkre. Elégedetlen vagyok az edzőmérkőzéseken nyújtott produkcióinkkal, mentális problémáink voltak és koncentrációban is elmaradtunk a joggal elvárttól. Találkozóinkon rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezek értékesítésével hadilábon álltunk. Mindent figyelembe véve már letisztult bennem a kezdőcsapat: tudom, kikre számíthatok és úgy érzem, hogy jelenlegi helyzetünkben a legjobbjainkat küldöm pályára.

Horváth Sz.-t az őszi utolsó fordulóban kiállították, ezért most nem szerepelhet, Szabó P. pedig öt sárga lapja miatt pihen. Műtétje miatt hosszabb időre kiesett Poszuk, míg Horváth B. térdízületi gondjai miatt nem áll rendelkezésre. Vasas leülhet a kispadra, könnyített edzésmunkát végzett Halgas neve mellett viszont kérdőjel van. Újság még Kazincbarcikán, hogy az egyiptomiak játékengedélye még nem érkezett meg, így őket Szabó János még nem veheti figyelembe.

Bizakodnak

A mezőkövesdiek kitűnő körülmények között készültek fel a bajnokság második szakaszára.

– Elvégeztük azt a munkát, amit terveztünk! – közölte Szabados György vezetőedző. – Az időjárás mindössze egyszer szólt az elképzelésünkbe, csak egy találkozónk maradt el. A fiúk becsületesen dolgoztak, egy szavam sem lehet rájuk, bizakodva várom a tavaszi folytatást. Szóval minden ment a maga útján, a felkészülési eredményeinkből azonban semmiféle végkövetkeztetést nem vontam le, a játékra voltam kiváncsi. A télen nagy változások nem voltak nálunk, négyen elmentek és ugyanennyien érkeztek hozzánk.

A tréner ezután arról beszélt, hogy az őszitől sokkal jobb szereplést vár.

– Számunkra most már minden találkozó egy kupadöntő lesz – emelte hangját a szakvezető, majd így folytatta: – A képzeletbeli finálékban pedig nem illik veszíteni, nekünk ugyanis valamennyi találkozónkon a legjobbat kell nyújtanunk ahhoz, hogy elinduljunk felfelé a táblázaton. A fiúkkal egyetemben abban bízom, hogy odaérünk a dobogó valamelyik fokára.

Az MSE-ben egy hiányzó lesz: öt sárga lapja miatt Sivák nem játszhat.

ÉM-KT


A pályán

Kazincbarcikai SC – Dunakanyar-Vác (szombat, 14.00) 

A KBSC várható összeállítása: Szabó Á. – Toplenszki, Komlósi Á., Nyisalovits, Tátrai G. – Fehér B., Kovács P., Nyitrai D., Bene – Molnár G., Gomez.

Az edző tippje: 2-1.

DVSC-DEAC – Mezőkövesd-Zsóry (szombat, 14.00)

Az MSE tervezett együttese: Szántai – Kaszás, Vámosi, Lakatos, Kerényi (Elek) – Jeremiás (Kákonyi), Szabó Á. (Bagi), Irhás, Lipusz – Bogdány (Husanik), Olasz D. (Hamar).

Az edző tippje: 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!