Sport

2011.09.24. 12:22

Két bajnoki címet is szerzett Hercsik Vince

Kecskemét - Kecskeméten rendezték a Gokart Országos Bajnokság utolsó előtti fordulóját, és egyben a Közép-Európa Zóna Trófea záró versenyét. A Hell Racing Team csapatában versenyző Hercsik Vince az első futamon elért 4. és a másodikon megszerzett 3. helyezésével idén is megszerezte a Közép-Európa Zóna Trófea bajnoki címét - ezúttal a juniorok között.

Kecskemét - Kecskeméten rendezték a Gokart Országos Bajnokság utolsó előtti fordulóját, és egyben a Közép-Európa Zóna Trófea záró versenyét. A Hell Racing Team csapatában versenyző Hercsik Vince az első futamon elért 4. és a másodikon megszerzett 3. helyezésével idén is megszerezte a Közép-Európa Zóna Trófea bajnoki címét - ezúttal a juniorok között.Ezzel egyidőben a magyar bajnokságban is behozhatatlan előnyre tett szert, így egy fordulóval a vége előtt – tavalyi eredményéhez hasonlóan – ismét ő kategóriája legjobbja.

Noha Hercsik Vince hétvégi, kecskeméti szereplése nem egészen úgy sikerült, ahogyan a fiatal versenyző szerette volna, mégis az összetett harmadik helyezés elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Közép-Európa Zóna Trófea bajnoki címét idén is begyűjtse. Ráadásul a Hell Racing Team 12 éves pilótája a magyar bajnokságban is behozhatatlan előnyre tett szert, így az utolsó, gyöngyösi futam előtt már – 2010 után ismét – kategóriája legjobbjának mondhatja magát.

Szoros eredmények

„Túl korán mentem be az időmérőre, akartam keresni egy jó helyet, ahol majd tiszta köröket tudok menni, de ez nem sikerült, így a legjobb köreimben pont feltartottak, ami elég nagy hátrányt jelentett a kecskeméti pályán, ahol köztudottan nagyon szorosak az eredmények, így csak a hatodik helyre sikerült kvalifikálnom magam.„– mesélte a tehetséges miskolci pilóta a versennyel kapcsolatban. Vince az első futamon már a rajtnál két pozíciót tudott javítani, később főként a kecskeméti pálya adottságai miatt erre már nem volt alkalma:

„Ezen a pályán kimondottan nehéz előzni, nincsenek komoly féktávok, nincsenek visszafordítók, így végül a rajt után megszerezett negyedik pozícióban intettek le a futam végén.” A Hell Racing Team gokart pilótája a döntőben a negyedik pozícióból rajtolva a negyedik kanyarban tudott ismét előzni, felkerülve ezzel a harmadik helyre.

Pici szerencsével

„Nagyon szerettem volna még előrébb kerülni, eközben véletlenül nekimentem egy kicsit az előttem lévőnek, aki ettől kipördült elém, így a mögöttem lévő versenyző el tudott menni mellettem, tehát maradtam a harmadik pozícióban. Talán az előttem lévő versenyzőnél kicsit gyorsabb voltam, de nem voltam elegendő távolságra, hogy onnan előzni tudjak, így végül is második futamban harmadik lettem.” – mondta el a bajnoki címvédő. A hétvégén megszerzett pontokkal végül a Közép-Európa Zóna Trófea bajnoki címét a Rotax Junior kategóriában is megszerezte Vince, amihez azért egy pici szerencse is kellett.

Keményebb versenyzők között

„A vasárnapi versenyen a szerencse is mellém szegődött, ugyanis a Közép Európa Zóna Trófea pontversenyében a közvetlenül mögöttem állók nem tudtak jó helyezést elérni a futamokon, annak ellenére, hogy az időmérőn jobban szerepeltek nálam.„ – értékelte szereplését a Hell Energy legfiatalabb versenyzője. A fiatal bajnok számos külföldi megmérettetésen vett részt idén, amelyek leginkább a tapasztalatszerzésről és a versenyzői rutin elmélyüléséről szóltak:

„A népesebb külföldi mezőnyben és keményebb versenyzők között szerzett tapasztalataim leginkább a versenyzői rutin, a megfelelő pozíció megszerzése, a minél jobb helyezkedés szempontjából voltak meghatározók. Bizonyára a gyorsaság terén is sokat fejlődtem, de talán a gyorsaságom a magyar bajnokságban is tudott volna fejlődni, igazából most érzem, hogy mennyire sokat számít a rutin és a tapasztalat.” – összegezte az idei évben szerezett tapasztalatait Hercsik Vince.

November: Dubai

A következő esztendőre vonatkozó terveivel kapcsolatban Vince annyit árult el, hogy vélhetően ugyanazokon a bajnokságokon fog indulni, mint ebben az évben, illetve esetleg egy-két osztrák futam is szóba jöhet. Idén azonban még egy nagyon fontos állomás vár Vincére, hiszen a Közép-Európa Zóna Trófea és behozhatatlan pontelőnye miatt a magyar bajnokság megnyerésével kétszeresen is kvalifikálta magát a november végén Dubaiban megrendezésre kerülő világbajnoki futamra, ahol a világ legjobbjai között mutathatja meg, hogy megérdemelten került a mezőnybe.

- ÉM -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!