Sport

2011.08.25. 09:40

Salakmotor páros Eb: Magosi, Tabaka - és Szatmári

Miskolc - Szombaton délután fél 4-től páros Eb-elődöntő a Népkertben.

Miskolc - Szombaton délután fél 4-től páros Eb-elődöntő a Népkertben.Szombaton ismét felbőgnek a motorok a miskolci Speedway Arénában, ahol a salakmotoros páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét bonyolítják le. A kíváncsiskodók azonban már pénteken 15.30-tól is láthatják a vaspapucsosokat, ugyanis ekkortól rendezik az esemény szabadedzését. Amikor legutóbb beszámoltunk a közelgő elődöntőről, még nem lehetett tudni, hogy magyar részről kik képviselik hazánkat a viadalon, ám pár napja összeállt a csapat. Az úgynevezett válogató edzés után, amelyet szintén a Népkertben tartottak meg.

A fináléba kerülés

Az edzésen Tabaka József, Szatmári László, Benkő Roland és Nagy Patrik rótták a köröket, Stefáni Attila nem érkezett meg, Magosi Norbert pedig ugyan jelen volt, de kézsérülése miatt nem tudott motorozni. A tréninget követően a magyar válogatott csapatvezetője, Nagy Róbert – aki figyelembe vette az eddigi eredményességet, továbbá az edzésen mutatott produkciót – kijelölte azt a hármast, amely starthoz áll szombaton. Nem meglepő módon a szakember Magosi Norbertnek, Tabaka Józsefnek és Szatmári Lászlónak szavazott bizalmat. Hogy mi lehet a mieink célja? Nem más, mint a legjobb háromba való bekerülés, amely azzal lenne egyenlő, hogy a magyar fiúk ott lehetnek, lehetnének a szeptember 17-i lengyelországi, pilai fináléban.

Készülnek a hőségre

A huszonegy futam nagyjából három óra alatt fog lezajlani, így a salakos fanok hosszú délutánra készülhetnek. Jacsó Tibor főszervező tájékoztatása szerint, aki esernyővel érkezik, hogy azt napernyőként használja, a bejáratnál nem fogják elvenni a biztonságiak, ezen felül elképzelhető, hogy a locsolókocsi nem csak a pályát, a közönséget is frissíteni fogja a várhatóan 32-33 fokos melegben.

Jegyek

Tíz év alatt – kísérettel – ingyenes a belépés, 10 és 18 éves kor között, valamint 65 év felett 1000 forint egy belépőjegy ára. A felnőtt tikettek 2000 forintba kerülnek, házaspárok, párok, ketten 3000 forintért drukkolhatnak, és ugyancsak ennyibe kerül az ülőhelyes belépő egy fő részére.

ÉM-MI


Az indulók

Horvátország: 1. Jasmin Ilias, 2. Renato Cvetko, 15. ?

Ausztria: 3. Friedrich Wallner, 4. Daniel Gappmaier, 16. ?

Szlovénia: 5. Ales Krajlic, 6. Samo Kukovica, 17.Aleksander Conda

Ukrajna: 7. Andriy Karpov, 8. Kiril Tsukanov, 18. ?

Magyarország: 9. Tabaka József, 10. Magosi Norbert, 19. Szatmári László

Oroszország: 11. Aleksiej Charcenko, 12. Viktor Golubovsky, 20. Renat Gafurov

Dánia: 13. Kenneth Hansen, 14. Steen Jensen, 21. ?


Miskolc - Valamivel több, mint két esztendeje készítettünk interjút Harry Susemihl-lel, aki salakmotor versenyek kapcsán vendége minden esztendőben Magyarországnak és Miskolcnak. A német úriember most a segítségünket kérte, hiszen ahogy az elmúlt években is, továbbra is keres három miskolci salakmotoros műsorfüzetet, amikért nem tévedés, 1 millió forintot is fizetne.

Debrecen - Tabaka József ismét megnyerte a szezon legfontosabbnak tartott hazai derbijét, a Debrecen Nagydíjat.

Miskolc (MTI) - Miskolc ad otthont szombaton 15:30 órától a salakmotoros páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének, melyen hét nemzet, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Oroszország, Dánia és Magyarország csapata küzd a fináléba jutást jelentő dobogós helyezésekért.

Augusztus utolsó szombatján páros salakmotoros Európa-bajnoki elődöntőt rendeznek Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!