Sport

2011.08.09. 11:47

Bízik a magyarok jó szereplésében

Tiszaújváros - Szendi Árpád triatlon sportbíró. A 2-es váltózóna felelőse. A kezdetektől, azaz lassan 15 esztendeje tagja önkéntesként a TVK Triatlon Nagyhétnek, a tiszaújvárosi világkupának.

Tiszaújváros - Szendi Árpád triatlon sportbíró. A 2-es váltózóna felelőse. A kezdetektől, azaz lassan 15 esztendeje tagja önkéntesként a TVK Triatlon Nagyhétnek, a tiszaújvárosi világkupának.

Borsod Online: Mit jelent Tiszaújvárosnak a TVK Triatlon Nagyhét?

 Szendi Árpád: A városlakók nagy része ilyenkor veszi ki a szabadságot. Merem állítani, hogy az országban ez az egyetlen olyan hely, ahol ilyen színvonalas és kulturális programot találnának az érdeklődők, mint itt, Tiszaújvárosban. Meg lehet nézni ilyenkor, hogy a 17-18 ezer lakosú város közel hogyan lesz 25 ezres. Nemrégiben például vidéken voltunk a családdal üdülni, és triatlonos pólóban voltam. Többen kérdezték ezt látva, hogy meg van-e még, és mi lesz a nagyhéten Tiszaújvárosban. Amíg az önkormányzat, a támogatók, és nem utolsó sorban a nemzetközi szövetség is áldását adja, biztosan lesznek versenyek.

BOON: Jubileumi, a 15. az idei újvárosi triatlon ünnep. Emlékszel a kezdetekre?

 Szendi Árpád: Érdekes ez, hiszen amikor annak idején elindultunk, mindenki amatőr volt, de mind helyiek. Nekem például onnan jött, hogy a lányom triatlonozott, és a főrendező Márkus doktor hívására azonnal mentünk. Az elején jöttek az ország más részeiből tapasztalt bírók, de utána mi magunk is megtudtuk, és megtudjuk oldani. Beletanultunk. Egyszóval olyan helyiek segítik a rendezvényt, akiknek valamilyen köze biztosan van a triatlonhoz.

BOON: Mekkora ez a csapat?

Szendi Árpád: Körülbelül 300-350 fős a rendezői gárda. Mi a mai napig önkéntesek vagyunk, de persze egy sörre valóra kapunk! :) De komolyra fordítva: a társaság és a hangulat miatt megyünk, szeretjük, csináljuk.

BOON: Mi lenne, ha nem lenne TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban?

 Szendi Árpád: Hirtelen az jut eszembe, hogy sok vendéglátós, szállásadó bukna. Sokat veszítene a város. Erre gondolni sem akarok...

BOON: Mit vársz a hétvégétől?

Szendi Árpád: Mindenekelőtt jó időt, hiszen esőben nagyobb a balesetveszély. Bízom benne, hogy a magyar versenyzők jól fognak szerepelni hazai pályán.

(JLI)


Kapcsolódó cikkek:

3 órája | A tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét hétfői, INNO-COMP Napján az olimpia történet és a futás volt a két „főszereplő”. Ezen a kora estén nem kevesebben, mint 1030 húztak „nyúlcipőt”.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi első sportos napján – az 51 egységet felvonultató sárkányhajó versenyen - az utóbbi években veretlen „Katasztrófa” együttesét a Tiszafüred Dragon Fanatics I. csapata legyőzte a fináléban.

Tiszaújváros - A 13. TVK Triatlon Nagyhét elnevezésű sport- és kulturális eseménysorozat szombaton este az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, de a sárkányhajósok már ezt megelőzően melegítettek a holnapi versenyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!