Sport

2011.07.18. 14:24

Tabakának sikerült, Szatmárinak nem

Debrecen, Miskolc - Hiába vezetett Szatmári a döntőben, bukott, így Tabaka örülhetett a bajnoki végén.

Debrecen, Miskolc - Hiába vezetett Szatmári a döntőben, bukott, így Tabaka örülhetett a bajnoki végén.

Tabaka József, a Debrecen Speedway SE versenyzője állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Miskolcon megrendezett salakmotoros egyéni magyar bajnokság második fordulóját követően. Ez az eredmény akár papírformának is tekinthető, ám kevésen múlt, hogy ne a szintén debreceni színekben versenyző Szatmári László legyen a győztes, hiszen Tabi klubtársa a legjobbak futamában sokáig vezette a mezőnyt, ám elcsúszott, s így szertefoszlottak a reményei.

Szatmári végig harcban

– Bár sokan Tabaka és Magosi párharcának tekintették ezt a versenyt, én is győzni mentem Miskolcra – kezdte a beszélgetést Szati, akit nem titkoltan hajtott a bizonyítási vágy.

Bencze Zsolt összerakta a motoromat, s a verseny előtti tréningen éreztem, hogy lehet keresnivalóm a bajnoki fordulón. Aztán ahogy az lenni szokott, a gépem feladta a harcot, ezért a 3. futamomtól már Zsolti blokkját kellett használnom. De szerencsére a viadal végére megtaláltuk az ideális beállításokat, s úgy éreztem, lehet keresnivalóm a fináléban.

Szatmári nagy meglepetésre egy remek startot követően az élre állt, s két kör után már le is rázta a Magosit és Tabakát, akik egymás ellen vívtak ádáz csatát. Ám ekkor a depó felőli kanyarban Szatmári nagyot hibázott.

– A palánk melletti részen lehetett haladni, éppen ezért én is ezt az ívet választottam, ám túl nagy lendülettel kezdtem az ívet, és elcsúsztam. Szegény Magosi Norbi belecsapódott a motoromba, de szerencsére megúszta nagyobb sérülés nélkül. Annyira bizonyítani akartam, hogy túlstresszeltem a helyzetet. Ha hátranézek, s látom, hogy a riválisok nagyon le vannak maradva, akkor talán nem kockáztatok ennyit, s nincs ez a hiba. De ez már csak okoskodás... Sajnálom, hogy így alakult, de még hátravan egy forduló a bajnokságból, s mindent elkövetek majd annak érdekében, hogy a listavezető Magosit megelőzzem Debrecenben – fogadkozott Szatmári László.

Tabaka József: Még lehet érem

A bukás miatt leintett futamot megismételték – immár Szatmári nélkül –, s a győzelmet Tabaka József szerezte meg.

– Nehezen indult számomra a verseny, bár mindössze egyetlen pontot vesztettem, a motorbeállításokkal állandóan küzdöttünk. Szatmári Lacit egyáltalán nem írtam le a viadal előtt, hiszen tudtam, Miskolcon bizonyítani akar. A döntőben, ha nem esik el Lackó, akkor nagyon izgalmas lett volna a befutó, mivel úgy éreztem, én is és Magosi Norbi is gyorsabb volt, mint Szatmári. Ez a győzelem azt jelenti számomra, hogy némi szerencsével, és egy nagyon jó utolsó, debreceni produkcióval még elcsíphetem a dobogó harmadik fokát – tekintett előre egészen szeptemberig Tabaka József.

HBN-BN


Miskolc - Szombaton Miskolcon, a népkerti pályán rendezték meg a magyar salakmotoros egyéni bajnokság 2. fordulóját, a versenyen 11 salakmotorost láthatott a publikum.

Debrecen - Az augusztus 20-ai debreceni nemzetközi salakmotorverseny arcát keressük! 

A debreceni salakos kemény küzdelemre számít a hét végi viadalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!