Sport

2010.09.18. 17:03

Talmácsi második soros

<p>A spanyol nyár egy éjszaka leforgása alatt hűvös, szeles ősszé változott, ami reggel 9.05 órakor kezdő Moto2-es mezőny számára kissé talán váratlan is volt.</p>

Kabátban és garbóban ültek az emberek a boxban, de a versenyzők fittyet hánytak arra, hogy csak 15 fok van, mindenki a leggyorsabb körre és az ideális beállítások megtalálására törekedett.

Talmácsi Gáborék a harmadik szabadedzésen további beállításokat próbáltak, de az irány nem bizonyult jónak. Az időmérőt egy komoly technikai meeting előzte meg, amit leginkább a magyar versenyző irányított.
Az időmérőt szintén a Moto2 géposztály kezdte. A hőmérő higanyszála nem igen kúszott feljebb, csupán 20 fokot mutatott, de érzetre maradt a reggeli hideg a felerősödött szél miatt.

Talmácsi az edzés első felében a 3. körében futott idejével a 14. helyen állt, majd többször is látogatást tett a boxba, hogy finomítsanak a beállításokon. Érezte, hogy mik azok, amiken változtatniuk kell ahhoz, hogy gyors kört tudjon produkálni és ezt az utolsó etapban meg is mutatta. Bár eléggé nagy forgalom volt már a pályán az edzés végén, Talmának sikerült javítania és utolsó körében még jobb időre is képes lett volna, ha nem kell két vetélytársát is megelőznie. Viszont így is a második sorból, a 7. helyről várhatja majd holnap a versenyt, míg az első sorból, Iannone, Redding, De Angelis és Simon indulhat.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:


"Az időmérőre azokat a beállításokat használtunk, amiket én kértem, amikre éreztem, hogy ezen a pályán szükségem van, hogy gyors tudjak lenni. Azt kell, hogy mondjam meglepően jól vezethetővé vált a gép, élveztem a motorozást és ezekre a beállításokra valóban lehet majd építeni a jövőben is. Az első szektorban adódnak még kisebb problémák, de a T4-ben már az egyik leggyorsabb vagyok. A gumi kérdés minden csapatnál komoly fejtörést okoz, mivel a gumik bal oldala nagyon gyorsan elfogy, így nem tudni, hogy a versenyen meddig bírják, mi pedig meddig leszünk képesek hozni a gyors köröket. Az első kanyar eléggé szépen szedte az áldozatait eddig. Ebben a kanyarban viszonylag én is nagyokat fékezek – kb. 10 Bar-ral húzom itt a féket, év elején még 4-5 Bar-ral húztam, de ez is azt bizonyítja, hogy sokkal jobb a motor, sokkal jobban érzem, így a határok is távolabbra kerültek. Erre a kanyarra holnap a verseny is oda kell majd figyelni, de szerencsére most az elejéről indulok, így az igazi lökdösődésből kimaradok. Ha pedig egy igazán jót rajtolok, akkor meg az egészből nem is látok majd semmit"

 Spanyolország, Motorland Aragon – QP
1. Andrea Iannone         1.55.148
 2. Scott Redding            1.55.189
 3. Alex De Angelis          1.55.194
 7. Talmácsi Gábor         1.55.627

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!